FC Twente Nieuws

Ugalde had marktwaarde kunnen opbouwen in de MLS: "15 miljoen dollar"

Ugalde had marktwaarde kunnen opbouwen in de MLS: "15 miljoen dollar"

Manfred Ugalde is voorlopig de enige spits van FC Twente. De Costa Ricaan wordt gehuurd van de City Football Group. Zaakwaarnemer Kurt Morsink sprak zich tegenover Columbia Sports uit over zijn cliënt. De MLS is in dit interview een veelvoorkomend fenomeen.

Zo vertelt Morsink dat hij Ugalde voor een enorme prijs had kunnen verkopen als de spits vanuit Costa Rica richting Amerika was vertrokken. Uiteindelijk kozen ze toch voor Engeland. "Ik had opties voor Manfred Ugalde in MLS, maar toen de City-groep ons belde, gooiden we natuurlijk alles weg", begint de zaakwaarnemer.

Toch beseft Morsink dat de MLS ook een uitstekende optie had geweest. "Ik twijfel er niet aan dat wanneer we een van de MLS-opties hadden gekozen, hij in zijn eerste seizoen 15 doelpunten had gemaakt. Dan zouden we hem voor 15 miljoen dollar aan een Europese club hebben verkocht."

[google]

Volgens het medium zal Ugalde ergens in de komende dagen naar Nederland reizen om aan te haken bij de voorbereiding van zijn nieuwe club. De jonge spits wacht nog op zijn werkvergunning en is niet opgenomen in de selectie die deze week een trainingskamp belegt in De Lutte.

De pas 19-jarige Ugalde maakte in 2019 zijn eerste competitieminuten voor het Costa Ricaanse Saprissa. Na 2,5 seizoen bij het eerste maakte hij de overstap naar de City Football Group. Die organisatie stalde hem afgelopen seizoen bij Lommel SK, dat uitkomt op het tweede niveau van België. Bij Lommel kwam Ugalde tot 11 goals in 22 wedstrijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties