FC Twente Nieuws

Ugalde kijkt op tegen Ruiz: "Iedereen wil bereiken wat hij heeft gedaan"

Ugalde kijkt op tegen Ruiz: "Iedereen wil bereiken wat hij heeft gedaan"

De selectie van FC Twente verblijft momenteel in Costa Rica ter voorbereiding op de afscheidswedstrijd van clublegende Bryan Ruiz. Voor Wout Brama en Sander Boschker is de reis extra speciaal omdat het tweetal in 2010 samen met Ruiz kampioen werd van Nederland. Ook voor Manfred Ugalde is de reis extra bijzonder, want hij mag zaterdag voor de laatste keer samenspelen met zijn idool.

Ruiz dook gisteren voor de tweede achtereenvolgende dag op bij de training van FC Twente. De eerste keer om de selectie te begroeten en de tweede keer om mee te trainen met Tukkers. Komende zaterdag zal hij zowel het shirt van Alajuelense en dat van FC Twente gaan dragen. Voor beide clubs zal hij een helft gaan spelen.

Ugalde geniet zichtbaar van de bijzondere gelegenheid in zijn thuisland. Voor hem is Ruiz een grootheid. "Voor ons is hij samen met Keylor Navas de beste speler van het land. Daarmee is hij een voorbeeld voor ons. Hij heeft een prachtige carrière gehad met veel clubs in grote Europese competities. Iedereen wil hetzelfde bereiken wat hij heeft gedaan", vertelt hij in gesprek met RTV Oost.

Ugalde heeft nog een hele carrière voor zich en is zelf nog maar tweeënhalf jaar in Europa. Hij werd vastgelegd door de City Football Group dat hem in zijn eerste jaar stalde bij het Belgische Lommel SK. Een jaar later maakte hij de stap naar FC Twente, maar een echte doorbraak blijft vooralsnog uit. Jans houdt het vertrouwen in Van Wolfswinkel en Ugalde moet het doorgaans doen met spaarzame minuten tijdens de invalbeurten.

Er werd afgelopen periode gediscussieerd of de City Football Group in zou grijpen, maar na een bezoek aan Engeland vorige week keerde Ugalde gewoon weer terug bij FC Twente. Overstappen naar een nieuwe club is pas mogelijk vanaf 3 januari, maar voor nu lijkt het erop dat de kleine aanvaller het seizoen gewoon af gaan maken in Enschede. Bij de City Football Group heeft de nog altijd maar 20-jarige aanvaller nog een contract tot medio 2025.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties