FC Twente Nieuws

Ugalde onvermurwbaar en weigert hereniging met bondscoach Costa Rica

Ugalde onvermurwbaar en weigert hereniging met bondscoach Costa Rica

Manfred Ugalde heeft besloten om niet terug te komen op zijn beslissing om niet meer uit te komen voor Costa Rica zolang Luis Fernando Suárez daar de bondscoach is. De kleine aanvaller leeft sinds september in onmin met de bondscoach die in de media hard uithaalde naar Ugalde.

“Plaatsnemen op de tribune tegen Jamaica heeft me pijn gedaan, maar dat is onderdeel van het voetbal. Wat me heeft verbaasd was de reden die de coach publiekelijk naar buiten bracht. Voetbal is een teamsport en ik voelde me altijd gesteund door de spelers en de staf. Ik had nooit verwacht dat ik zo zou worden behandeld. Het was een harde klap", zo liet Ugalde eind september weten middels een statement.

Afgelopen week werd de spits benaderd door de Costa Ricaanse bond in de hoop dat Ugalde terug zou komen op zijn beslissing. Er vond een gesprek plaats, maar Ugalde bleef bij zijn keuze om niet meer te willen spelen onder de huidige bondscoach Luis Fernando Suárez.

Bankzitter

Het is duidelijk dat het seizoen 2021-2022 vooralsnog niet het seizoen is van Ugalde. Bij FC Twente gaat het minder dan verwacht en mocht hij tot dusver slechts één keer starten in de basis als vervanger van de geblesseerde Van Wolfswinkel. Laatstgenoemde valt de laatste weken ook tegen, maar Jans blijft het vertrouwen houden in de routinier.

Weinig speeltijd

Ugalde mocht naast zijn ene basisplek tien keer invallen, echter veel tijd krijgt de Costa Ricaan niet. Per invalbeurt krijgt hij gemiddeld 18 minuten de tijd om zich te bewijzen. Slechts één keer trof hij doel en dat was in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Het was een belangrijke want het was de gelijkmaker waardoor de Tukkers toch nog een punt mee wisten te nemen naar Enschede.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties