FC Twente Nieuws

Uitschakeling Champions League komt hard aan: "Dit is heel zuur"

Uitschakeling Champions League komt hard aan: "Dit is heel zuur"

FC Twente Vrouwen is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de Champions league. De ploeg van Joran Pot verloor de finale van de voorronde in eigen huis met 2-1 van Benfica, dezelfde ploeg die FC Twente ook vorig seizoen uitschakelde. De teleurstelling is dan ook groot.

"Ze speelden ongeveer zoals we verwachtten. Er was een kleine wijziging en het duurde even voordat we dat onder controle hadden. Daarna pakten we het goed op en creëerden we steeds meer kansen", aldus Pot op de clubwebsite.

Hij zag zijn ploeg in de eerste helft op een 1-0 achterstand komen, en na bijna een uur spelen viel ook de tweede tegentreffer. In de 71e minuut was het Renate Jansen die de aansluitingstreffer scoorde, maar meer zat er niet in. "We hadden een verlenging verdiend", vervolgt Pot. "Het is aan ons de taak om nu onze rug te rechten en deze tik te verwerken. Daarna gaan we ons focussen op de Supercup."

EK-uitblinker Van Domselaar kan zich vinden in de woorden van de trainer. "We hebben alles gegeven, maar meer zat er helaas vandaag niet in. Je hoopt als team verder te komen in de Champions League, maar wisten dat Benfica een lastige tegenstander was. Dit is heel zuur en komt natuurlijk hard aan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties