FC Twente Nieuws

Uitspraken Van Oostveen irriteren Zuil van De Graafschap

Uitspraken Van Oostveen irriteren Zuil van De Graafschap

Vandaag gaat een delegatie van De Graafschap een 'kopje koffie' drinken bij directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. De Graafschap is het niet eens met het feit dat het gedegradeerd is en overweegt juridische stappen tegen de voetbalbond. Alvorens dit te doen willen de Superboeren in gesprek met Van Oostveen die eerder deze week laconiek reageerde op het verzoek van commercieel directeur Martine Zuil. Hij gaf aan dat hij geen juridische gronden ziet voor een 19e plek in de eredivisie en ook een financiële vergoeding is volgens Van Oostveen niet gegrond. Het schoot Zuil in het verkeerde keelgat.

"Diverse toonaangevende juridisch experts op het gebied van sportrecht hebben inmiddels aangegeven, dat op grond van het complete traject, De Graafschap zeker een zaak heeft. Het zou de voetbalbond dan ook sieren om hier verder geen uitspraken meer op voorhand over te doen. Gelet op het nog zeer recent doorlopen traject moeten de experts hier zich maar over buigen. Wij leggen ons er in ieder geval niet zo maar bij neer. Deze stellingname van ons is de uitkomst van dit hele proces en heeft draagvlak bij onze club en onze achterban. Daarom willen we eerst om tafel om te kijken hoe de KNVB ons tegemoet wil en kan komen. De uitkomst daarvan is leidend in onze vervolgstappen", aldus Zuil in gesprek met Willemsen van De Gelderlander.

Eerder deze week kwam Zuil met de volgende verklaring op de website van de Superboeren.
“FC Twente heeft oneindig veel geluk gehad met de kennelijk door de licentiecommissie gemaakte fout met betrekking tot de ‘schoon schip verklaring’. Dat is mooi voor FC Twente, en het is er ons niet om te doen dat feestje te verstoren.”

[google]“Het gaat ons veel meer om de bizarre gang van zaken over dit onderwerp. En om de enorme consequenties daarvan voor onze club. Daar willen we helderheid over. We hopen in een gesprek met Bert van Oostveen constructief te kunnen werken aan een chique oplossing voor deze nare situatie. We hebben maandag telefonisch contact gehad met Bert van Oostveen en de afspraak gemaakt om een kop koffie te drinken. Wij willen graag van hem horen hoe hij tegen de situatie aankijkt en of hij ons kan helpen.”

“We zijn bezig onze juridische positie te onderzoeken en de mogelijkheden in kaart te brengen. Maar voordat we überhaupt die kant op sturen, is het natuurlijk altijd goed om over en weer de standpunten te belichten en de mogelijkheden te onderzoeken om er samen in redelijkheid uit te komen.”
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties