FC Twente Nieuws

Uitvak FC Groningen nagenoeg uitverkocht ondanks maatregelen Enschede

Uitvak FC Groningen nagenoeg uitverkocht ondanks maatregelen Enschede

FC Groningen speelt komende zondag om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen FC Twente. Aanvankelijk zouden enkele supporters van de bezoekers met de auto reizen, om daarna via pendelbussen naar De Grolsch Veste te gaan. Vijf dagen voor de wedstrijd paste Roelof Bleker, de burgermeester van Enschede, de vervoersregeling echter aan naar een verplichte buscombi.

De supporters van FC Groningen waren woest door het besluit van de burgermeester. De voorzitter van Supportersvereniging FC Groningen noemde het 'supportertje pesten'. Ook enkele Tukkers vonden het een waardeloos besluit. Gelukkig betekenen de maatregelen niet dat niet alle supporters naar Enschede kunnen afreizen. FC Groningen heeft met hulp van Supportersvereniging FC Groningen en verschillende supporters genoeg bussen weten te regelen om zo'n negenhonderd supporters naar De Grolsch Veste te brengen.

Wel gelden in de bus nog enkele maatregelen. Zo mogen er geen geluidsboxen mee in de bussen en mag er niet gedronken worden. Ook op de tribunes van het stadion mag niet gedronken worden. Dit is een maatregel die FC Twente sinds de thuiswedstrijd tegen PSV heeft ingesteld na de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen Fiorentina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties