FC Twente Nieuws

Unnerstall ambitieus: "Denk ik dat volgend jaar weer een niveautje hoger zit"

Unnerstall ambitieus: "Denk ik dat volgend jaar weer een niveautje hoger zit"

Lars Unnerstall is wederom bezig aan een uitstekend seizoen bij FC Twente. Net als vorig seizoen is Unnerstall bovenaan de lijstjes met meeste goals voorkomen, meeste clean sheets, minste tegengoals en hoogste reddingspercentage te vinden. Elke week verbazen de supporters van FC Twente zich weer over de fantastische reddingen van de Duitse doelman. Misschien wordt hij wel steeds beter en beter.

Unnerstall denkt zelf in ieder geval wel dat dit het geval is. "Ik denk dat ik steeds beter word. Elke wedstrijd geeft me weer meer ervaring, die voor keepers zo belangrijk is. Je leert situaties nog beter te lezen. Het lukt me steeds beter om kansen onschadelijk te maken, nog voor ze gebeuren. Door een centrale verdediger of onze nummer 6 ergens neer te zetten. Of door zelf op de juiste positie te gaan staan. Dat gaat me heel goed af op dit moment. En ik hoop dat ik er nog beter in ga worden", vertelt hij tegenover Voetbal International.

Misschien zit er zelfs nog meer in voor Unnerstall. "Ik heb nu een goede leeftijd voor een keeper, met mijn 32 jaar. Al mijn ervaringen hebben me sterker en beter gemaakt. Dit seizoen hoop ik alles te kunnen spelen, dan denk ik dat volgend jaar weer een niveautje hoger zit", aldus de Duitse doelman.

Merkt Unnerstall dan nog niet dat hij ouder wordt? "Ik had na vlak na de wedstrijd tegen RKC een beetje rugklachten van het lange staan, haha. Met mijn lengte en gewicht is mijn rug wel het lichaamsdeel waar ik goed op moet letten. Daarom doe ik veel yoga, zo blijf ik lenig en fit. Af en toe heb ik wel wat klachtjes, maar niks om me zorgen over te maken. Ik voel me prima", besluit Unnerstall.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties