FC Twente Nieuws

Unnerstall kent de sentimenten van een derby: "Gekkenhuis"

Unnerstall kent de sentimenten van een derby: "Gekkenhuis"

Lars Unnerstall is één van de huidige selectiespelers die dit weekend voor het eerst kennis gaat maken met de Twentse derby. Of hij de wedstrijd gaat beleven onder de lat is nog even afwachten. De goalie hopt vandaag weer vol mee te kunnen trainen nadat hij vorige week tegen een lichte liesblessure aan was gelopen.

Unnerstall weet echter wel hoe het is om een beladen derby te spelen. In zijn tijd bij Schalke stond hij drie keer onder de lat tegen aartsrivaal Borussia Dortmund. De eerste twee edities werden verloren, maar de laatste op 20 oktober 2012 werd in het hol van de leeuw met 2-1 gewonnen.

"Ik heb nog geen idee of onze supporters een sfeeractie houden bij de training, maar als Schalke tegen Dortmund speelde, dan was het vooraf een gekkenhuis", zo blikt hij terug in gesprek met Leon ten Voorde van de TC Tubantia.

Andere cultuur

"De kranten stonden een week vol met die wedstrijd en op de laatste training waren er gewoon tienduizend fans. De cultuur in Duitsland is anders. Voor de supporters van Schalke komt de club op de eerste plaats en daarna pas het gezin. De arbeiders werken door de week keihard en leven voor die ene wedstrijd in het weekend."

Forceren heeft geen zin

Of Unnerstall vrijdag onder de lat staat kan hij nu nog niet zeggen. Eén ding is zeker, hij wil geen risico's lopen. "Afwachten. Hoe belangrijk de wedstrijd ook is, het seizoen telt nog meer wedstrijden. Het heeft geen zin als ik forceer, waardoor ik er straks nog langer uit ben. Ik wil graag, maar het moet ook kunnen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties