FC Twente Nieuws

Unnerstall vergeleken met Neuer en Ter Stegen: "Die hebben dat ook"

Unnerstall vergeleken met Neuer en Ter Stegen: "Die hebben dat ook"

Het aantrekken van Lars Unnerstall was een schot in de roos. De Duitse goalie uit Ibbenbüren werd afgelopen seizoen benaderd door Jan Streuer toen bekend werd dat Joël Drommel de club wilde gaan verlaten. Unnerstall twijfelde geen moment en zette zijn krabbel onder een vierjarige verbintenis.

Inmiddels heeft Unnerstall laten zien dat hij het keepen niet is verleerd na twee seizoenen op de bank bij PSV. Sterker nog, hij blinkt wekelijks uit terwijl Drommel bij de titelkandidaat als 19 keer moest vissen. Er zijn maar vier doelmannen in de eredivisie die vaker moesten vissen: Hahn van Go Ahead Eagles (22), Stevens van Cambuur Leeuwarden (25), Van Osch van Fortuna Sittard (21) en Lamprou van PEC Zwolle (20).

Ballen tegenhouden

Harold Wapenaar, keeperstrainer van Willem II, begrijpt niets van de beslissing van PSV om Unnerstall te laten gaan. "Als je puur naar de kwaliteit van de beide keepers kijkt, dan heeft PSV juist het meeste baat bij een doelman als Unnerstall."

Met Drommel heeft PSV voetballend een betere doelman in huis gehaald. "Maar in het vak van doelman gaat het om de eerste plaats om ballen tegenhouden", zo vervolgt Wapenaar in gesprek met de Telegraaf. "Unnerstall is in zijn ontwikkeling veel verder. Dat is echt een geweldige keeper. Bij PSV werd hij erop afgerekend dat hij niet mee kon voetballen. Maar op dat punt is hij zich aan het verbeteren."

Trekpop

"In één-tegen-één situaties is hij soms net een trekpop. Hij maakt zich breed door zijn armen te strekken. Dan zie je dat hij in Duitsland is opgeleid. Manuel Neuer, Marc-André ter Stegen en Wellenreuther hebben dat ook. Drommel is zover nog niet. Hij zit vaak niet kort genoeg op de speler", zo besluit de keeperstrainer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties