FC Twente Nieuws

Unnerstall verklaart goede vorm: "Dat komt door de mensen met wie ik speel"

Unnerstall verklaart goede vorm: "Dat komt door de mensen met wie ik speel"

Lars Unnerstall blinkt wekelijks uit in het doel bij FC Twente. Transfervrij kwam hij over van PSV, terwijl Joël Drommel voor €3,5 miljoen de omgekeerde weg bewandelde. Al een heel seizoen is het een understatement dat de Duitse goalie goud waard is voor de Tukkers. Er gingen zelfs geluiden op om hem te naturaliseren tot Nederlander.

Het zou in ieder geval het keepersprobleem van Oranje oplossen. Zelf bedankt de 31-jarige sluitpost voor de eer. "Nee, dat zou niet werken. Volgens mij moet je vijf jaar in Nederland hebben gewerkt en gewoond en dat geldt niet voor mij", vertelt hij aan het Duitse Sport 1. "Ik heb hier slechts twee jaar gewoond."

Desondanks is hij trots. "Natuurlijk ben ik blij dat mijn prestaties op deze manier worden erkend", gaat hij verder. "Maar dat is me een beetje te veel een compliment. Ik hou er niet van om in de schijnwerpers te staan ​​en ik hou er niet van als er in een team maar over één speler wordt gesproken", deelt Unnerstall.

"Mijn prestaties zijn erg goed, oké, maar dat komt ook door de mensen voor me, met wie ik goed speel", is hij nederig. "De jongens helpen me en daarom worden mijn eigen prestaties steeds beter." Zijn goede vorm en constante spel kan de ervaren sluitpost wel verklaren. "Ik ben wat meer ervaren en meer ontspannen dan vroeger. Ik kan veel acties in het spel veel beter inzien dan vroeger. Dat kan een jonge keeper niet", verklaart hij.

"Een andere reden voor mijn sterke prestaties is dat ik me helemaal op mijn gemak voel bij Twente", gaat Unnerstall verder. "En we wonen weer in Uffeln, het huis van mijn vrouw en mij." Dat was een van de redenen dat hij naar FC Twente wilde; zijn werk weer dicht bij huis. "We zijn verhuisd naar ons nieuwe huis en zijn sinds juli de gelukkige ouders van een zoon. Het is gewoon fijn om weer in de vertrouwde omgeving te zijn. Dit alles maakt mij zo sterk als keeper."

Het hele seizoen al oogst Unnerstall lof vanwege zijn prestaties. Is hij in de vorm van zijn leven? "Moeilijk te zeggen. Ik vond mijn twee jaar in Venlo ook best goed, daar heb ik goed werk geleverd. Daarom merkte PSV Eindhoven me op. Het gaat momenteel goed met onze hele club. We staan ​​vierde op de ranglijst, slechts één punt achter op de derde plaats. Natuurlijk is het een sterke statistiek voor mij met negen clean sheets en slechts 20 tegendoelpunten in totaal. Dat spreekt voor mij en voor ons", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties