FC Twente Nieuws

Unnerstall weer met beide benen op de grond na indrukwekend bezoek aan kinderopvang

Unnerstall weer met beide benen op de grond na indrukwekend bezoek aan kinderopvang

Een dag na de afscheidswedstrijd besloot een deel van de FC Twente-delegatie een bezoek te brengen aan een opvang voor kansarme kinderen. Ze bezochten 'El Pesebre' dat ligt in Pavas, één van de armste plekken van het land. Van Wolfswinkel, Rots, Unnerstall, Vlap, Kjolo, Pröpper en Smal waren de spelers die er met de bus op uit gingen. Unnerstall vond het indrukwekkend, en de kinderen hem.

"En dat begon al met de busreis door de wijk. Daar wil je overdag, laat staan als het donker is, niet alleen over straat lopen." Ook niet als een Duitse reus van twee meter? "Nee, ik ook niet. Op elke hoek staat een groepje waar je van denkt: dat is niet pluis", aldus de Duitse doelman in gesprek met de Tubantia.

Het bezoek leverde Unnerstall dubbele gevoelens op. "Er waren schatjes bij, die je bij wijze van spreken zo mee naar huis wilt nemen, maar je weet nu ook al dat bepaalde kinderen die wij hebben ontmoet de verkeerde kant opgaan. De kinderen zijn tussen de 5 en 15 jaar en krijgen nauwelijks kansen in de maatschappij. Het verschil tussen arm en rijk is hier een stuk groter dan bij ons.”

Tijdens het bezoek moest de lange Duitser verschillende keren op de foto met de kinderen. Die hadden nog nooit in hun leven zo'n lange blanke man gezien. Na afloop van het bezoek geeft de Duitser aan weer met beide benen op de grond te zijn gezet. "Voetballers willen nog weleens klagen over de velden, de ballen en dat soort dingen. Maar als je bij die andere kinderen bent geweest, dan word je wel even met beide benen op de grond gezet. Dan weet je hoe gezegend je bent in Nederland en Duitsland."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties