FC Twente Nieuws

Utrechter Ter Avest: "Heb een goed gesprek gehad met FC Twente"

Utrechter Ter Avest: "Heb een goed gesprek gehad met FC Twente"

Hidde ter Avest heeft zijn transfer naar FC Utrecht definitief afgerond. Hij tekende woensdag een contract tot medio 2025 bij de ploeg waar zijn oud-trainer René Hake de scepter zwaait. Hij sprak ook met FC Twente, maar verkoos, net als Elia aan het begin van het seizoen, voor de club uit de Domstad.

"Ik heb ook een goed gesprek gehad met FC Twente. Ik heb het afgewogen en uiteindelijk de keuze voor FC Utrecht gemaakt", zo laat hij weten in gesprek met Jeroen Kapteijns van De Telegraaf.

"Ik heb een heel positief gesprek gehad met René Hake en Justin Hoogma, die een goede vriend van me is, speelt hier. Ik heb hem gebeld en hij heeft me alles een beetje verteld hoe het hier gaat. Dan begint het te leven en krijg je er een goed gevoel bij."

Bij FC Utrecht moet hij de strijd aangaan met Mark van der Maarel, uitgerekend de speler waar hij voor zijn vertrek naar Udinese het laatste duel op de Nederlandse velden mee afwerkte. Na een luchtduel in de Galgenwaard liep Ter Avest een enkelbreuk op. Het was zijn laatste moment in het shirt van FC Twente.

[google]

Technisch directeur Jordy Zuidam is zeer tevreden met de komst van Ter Avest. "Hij is een speler die we al geruime tijd kennen. Al in de jeugd bij FC Twente en de nationale jeugdselecties tot aan het eerste elftal van FC Twente. Hij heeft veel wedstrijden in de Eredivisie gespeeld en toen de stap naar Italië gemaakt. Daar heeft hij genoeg wedstijden gespeeld om hem te kunnen blijven volgen. We zijn ontzettend blij dat we hem ervan hebben kunnen overtuigen om in deze fase van zijn carrière voor ons te kiezen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties