FC Twente Nieuws

Vak-P furieus:"FC Twente is er mede schuldig aan dat het een chaos werd"

Vak-P furieus:"FC Twente is er mede schuldig aan dat het een chaos werd"

De KNVB heeft elf supporters van FC Twente stadionverboden tot drie jaar opgelegd. Dit vanwege openlijke geweldpleging na de wedstrijd tussen FC Twente - PSV op 8 april van dit jaar. Het bestuur van Vak-P gaf gisteren op Facebook al aan met stomheid te zijn geslagen. "Wij denken dat wij als VAK-P al meer dan genoeg gestraft zijn middels het sluiten van het home, het afpakken van de horeca vergunning en het plezier om naar het voetbal te gaan!"

[google]Het bestuur van Vak-P staat de elf supporters bij met juridische steun. "En wij verwachten dat ook FC Twente het bij de KNVB eens een keer opneemt voor zijn eigen fans", aldus Vak-P woordvoerder Mark van Gils tegenover De Tubantia.

De politie viel op 6 april tijdens de wedstrijd FC Twente - PSV het supportershome van Vak-P binnen. De aanleiding was een onderzoek naar drugshandel. Tijdens het duel gaf de stadion speaker verschillende oproepen om het stadion te verlaten, dit zorgde voor chaos op de tribunes. "FC Twente is er mede schuldig aan dat het een chaos werd", vervolgd Van Gils. "Dat is gebleken uit de evaluatie van de gemeente, politie en justitie. Als je als club dan zelf mede schuldig bent aan alle ellende dan kun je die elf supporters in elk geval binnen laten bij wedstrijden tot het moment van een eventuele veroordeling door de strafrechter. Maar op Twente rekenen we al helemaal niet meer. Die club probeerde vroeger nog wel eens wat bij de KNVB voor ons voor elkaar te krijgen, maar nu niet meer."

Behalve een stadionverbod kregen de elf fans ook een boete van 500 euro opgelegd. Deze moet binnen acht dagen betaald worden. Vak-P adviseert de elf supporters officieel bezwaar te maken. "We zeggen niet dat het wat uithaalt, maar we laten het er niet bij zitten. We willen deze jongens helpen", besluit een strijdlustige van Gils.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties