Van Binnenuit: FC Twente klasse beter dan angstgegner RKC

FC Twente heeft zondag drie belangrijke punten toe weten te voegen aan het puntentotaal. De ploeg van Ron Jans heeft nu een score van 28 punten uit 16 wedstrijden en staat hiermee op een vijfde plek op de ranglijst. Het gat met nummer vier Vitesse is nog altijd slechts één punt.

Vooraf werd er met name gesproken over het feit dat RKC een angstgegner is van de Tukkers, maar in het veld viel daar weinig van terug te zien. Na vijf minuten stond er 2-0 op het scorebord. RKC scoorde vijf minuten later met geluk de 2-1 hetgeen ook de eindstand werd.

FC Twente speelde bij vlagen goed voetbal en creëerde een flink aantal kansen, dit in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden. Dit was een winstpunt. Het enige dat nog ontbrak was de scherpte voor de goal. Van Wolfswinkel had minimaal twee keer moeten scoren en Misidjan had meer oog moeten hebben voor zijn medespelers. Toch was de stemming na afloop goed en dat is onder andere terug te zien in de nieuwe Van binnenuit.