VAN BINNENUIT: Grolsch Veste ontploft na schitterende gelijkmaker Brenet

FC Twente heeft zondag een punt overgehouden aan de Overijsselse derby tegen Go Ahead Eagles. De heenwedstrijd in Deventer werd gewonnen, maar in de Grolsch Veste liet de ploeg van Ron Jans zich bijna verrassen. De Deventenaren scoorden in blessuretijd van de eerste helft en na drie minuten in de tweede helft. Het was zwaar tegen de verhouding, maar daar maalde bij de Eagles niemand om.

In de 70e minuut besloot Ugalde, Brenet en Misidjan te brengen en dat pakte goed uit. FC Twente werd steeds dreigender en drie minuten later stond de 1-2 op het scorebord. De ploeg ging daarna vol op jacht na de gelijkmaker. Deze viel drie minuten na de invalbeurt van Cerny in de 89e minuut. Het was Brenet die zijn halve voorzet in het doel zag belanden. De ontlading was weer ouderwets.

Na de gelijkmaker gingen de supporters voor de laatste keer vol achter de ploeg staan. De grootste mogelijkheid was in blessuretijd voor Van Wolfswinkel, maar hij wist de voorzet van Brenet niet goed te verwerken. Beide ploegen moesten genoegen nemen met een punt.