FC Twente Nieuws

Van Boekel baalt van foutieve ingreep bij 2-2 RKC Waalwijk

Van Boekel baalt van foutieve ingreep bij 2-2 RKC Waalwijk

Voor de eredivisiewedstrijd tegen RKC Waalwijk werd er veel aandacht geschonken aan het feit dat de Tukkers als sinds 2012 geen thuiswedstrijd meer hebben gewonnen van de Waalwijkers. Er was dan ook veel verbazing toen de ploeg al na vijf minuten op een 2-0 voorsprong stond.

De rest van de wedstrijd was FC Twente heer en meester, maar vergat het belangrijkste: het scoren van de beslissende 3-1. De voetbalwet zegt als je het doelpunt zelf niet maakt, dan maakt de tegenstander deze. Dit gebeurde in de 76e minuut ook, maar deze werd gelukkig afgekeurd. Niet door de VAR, maar door een te snelle ingreep van scheidsrechter Pol van Boekel.

Lars Unnerstall verwerkte een voorzet op RKC-spelers Finn Stokkers niet goed door de bal los te laten. Op hetzelfde moment dat Van Boekel floot, werkte Stokkers de bal in het doel. Volgens de invaller was het een zuivere goal, maar daar dacht Van Boekel anders over. Hij zag namelijk hands van de speler van RKC. Echter had hij hier niet direct voor mogen fluiten.

Procedure niet goed

"Er is geen sprake van een foute beslissing, alleen de procedure was niet goed", zo vertelt de scheidsrechter na afloop in gesprek met ESPN. "Voordat de keeper de bal loslaat, maakte de speler van RKC hands. Daar floot ik meteen voor. Volgens de regels kan de VAR dan niet meer ingrijpen."

Schoonheidsfout

"Ik had dus niet direct moeten fluiten, maar had dat moment moeten afwachten. Nogmaals: mijn beslissing was goed, dit was niet anders geworden door de VAR. Gelukkig maar: anders had ik helemaal een kater gehad. Maar dit was wel een schoonheidsfout en dat mag mij met mijn ervaring als VAR niet gebeuren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties