FC Twente Nieuws

Van der Kraan: "Teds manier van werken sloot niet aan bij wat wij wilden"

Van der Kraan: "Teds manier van werken sloot niet aan bij wat wij wilden"

In 2018 keerde Ted van Leeuwen na twee jaar terug bij FC Twente. Hij moest na de degradatie een selectie samenstellen die weer terug kon keren naar de eredivisie en dat deed hij uitstekend. De Tukkers werden kampioen van de Keuken Kampioen Divisie en keerden binnen één seizoen terug op het hoogste niveau. Na een minder succesvol jaar in de eredivisie, waarin de club voordat de competitie stopgezet werd wegens de uitbraak van het coronavirus slechts één punt boven de streep stond, vertrok Van Leeuwen.

Algemeen directeur Paul van der Kraan besloot na overleg met de Raad van Commissarissen en financieel en operationeel directeur Martijn Hoogstoevenbeld in april 2020 dat het tijd was om Ted van Leeuwen te ontslaan. FC Twente wilde een andere koers gaan varen en stelde Jan Streuer aan als de nieuwe technisch directeur van de club.

"Over het vakmanschap van Ted hoeven we het niet te hebben, want hij is een vakman", vertelt Van der Kraan tegenover TC Tubantia. De algemeen directeur wilde echter een andere koers gaan varen. "Zijn manier van werken sloot niet helemaal aan bij wat wij wilden."

"Het wrange is dat ik hier gekomen ben dankzij Ted, maar ik vervolgens wel afscheid heb genomen van hem. Dat is nooit persoonlijk geweest", aldus Van der Kraan. Hij heeft Van Leeuwen nooit meer gesproken na zijn ontslag bij FC Twente. Tegenwoordig is Van Leeuwen de technisch directeur van NEC, de tegenstander van de Tukkers bij hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties