FC Twente Nieuws

Van der Laan maakt opmerkelijke stap: "Blij met de kans die ik krijg"

Van der Laan maakt opmerkelijke stap: "Blij met de kans die ik krijg"

Arjan van der Laan maakt een opmerkelijke stap in zijn trainerscarrière. De voormalig FC Twente-middenvelder stond vorig seizoen nog voor de groep bij derdedivisionist TEC Tiel, maar gaat vanaf komende zomer aan de slag bij RKSV Altior.

Altior is gevestigd te Langelaar en knokt momenteel tegen degradatie in de tweede klasse zondag. In 2015 werd Van der Laan nog aangesteld als bondscoach bij de OranjeLeeuwinnen, waar hij vlak voor het EK in 2016 moest plaatsmaken voor Sarina Wiegman. De 50-jarige oefenmeester was verder actief voor onder andere Sparta Rotterdam, FC Utrecht en FC Lisse.

Van der Laan weet dat Altior niet bovenaan het lijstje van een ambitieuze trainer zal staan. "Ik ben heel blij dat ik komend seizoen aan de slag kan bij een leuke club", vertelt hij in gesprek met het Leidsch Dagblad. "Het zal anders zijn dan dat ik gewend ben, maar dat zie ik niet als een probleem. Je moet je als trainer kunnen inleven op ieder niveau, vind ik. Het bestaande niveau moet het uitgangspunt zijn. Of je nu in de tweede klasse werkt of in de top."

Zo'n twee jaar geleden maakte Van der Laan de overstap naar het bedrijfsleven, en wil dit blijven combineren met de voetbalwereld. "Bij TEC is het nu nog net te doen, maar volgend seizoen komt er meer op mijn bordje. Iedere trainer wil het liefst op een hoog niveau werken, maar op een gegeven moment moet je prioriteiten stellen. Daarom ben ik heel blij met de kans die ik van Altior krijg", aldus Van der Laan.

[google]

In de zomer van 1999 maakte Van der Laan de overstap van Sparta Rotterdam naar FC Twente. In Enschede kwam hij tot 102 wedstrijden bij het eerste elftal. Drie seizoenen later, in 2002, vertrok Van der Laan naar ADO Den Haag.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties