FC Twente Nieuws

Van der Laan over 'egoïstische' voetbalwereld: "Mensen denken alleen aan zichzelf"

Van der Laan over 'egoïstische' voetbalwereld: "Mensen denken alleen aan zichzelf"

Arjan van der Laan kwam tussen 1999 en 2002 uit als speler voor FC Twente. De oud-middenvelder probeerde het later als bondscoach bij de OranjeLeeuwinnen, maar werd vlak voor het EK in 2016 door de KNVB ontslagen wegens een gebrek aan vertrouwen. Tegenwoordig is Van der Laan werkzaam bij de gemeente Rotterdam, op een afdeling die voor sportvelden en -hallen zorgt.

"De voetbalwereld is enorm egoïstisch", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Mensen denken vooral aan zichzelf. Maar zo zit ik niet in elkaar", weet Van der Laan, die na zijn ontslag bij Oranje werd opgevolgd door Sarina Wiegman. Onder haar leiding kroonde Nederland zich direct tot Europees kampioen.

"Iedereen riep van alles over mijn ontslag, vaak zonder er iets van af te weten, en ik kon daar niks aan doen", vervolgt Van der Laan. "Lang ging het ook over mij als het over het elftal ging. En ik moest dat echt even een plek zien te geven."

[google]

Desondanks hoopt Van der Laan dat er ooit weer belangstelling voor hem komt. "Ik kan echt iets betekenen, maar als clubs andere keuzes maken, of denken dat andere trainers het beter kunnen, wat moet ik daar dan nog van zeggen? Volgens mij ben ik een prima trainer op het allerhoogste niveau. Ik wil deze baan helemaal niet opzeggen voor pakweg het assistentschap bij Helmond Sport", aldus de oud-middenvelder, die zeer tevreden is met zijn leven. "Ik ben bijna vijftig, ben gezond, heb een mooi gezin en een goede baan. En ik kan mezelf aankijken in de spiegel."

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties