FC Twente Nieuws

Van der Lely beëindigt profcarrière definitief: "Heb de passie niet meer"

Van der Lely beëindigt profcarrière definitief: "Heb de passie niet meer"

Jeroen van der Lely zet definitief een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer. De voormalig FC Twente-verdediger is al enige tijd clubloos en wil zich gaan richten op zijn studie. In 2015 besloot Van der Lely ook al te gaan stoppen, maar kwam hij op aandringen van Ted van Leeuwen terug op die beslissing.

"Voetbal vind ik nog steeds hartstikke leuk om te doen", vertelt Van der Lely in gesprek met Leon ten Voorde van de TC Tubantia. "Maar ik heb de passie niet meer om elke dag op het veld te staan. In profvoetbal is het altijd moeten, moeten. Je hele leven is gefocust op voetbal, terwijl er in mijn beleving nog zoveel meer is."

"Ik heb dat altijd wel in me gehad", vervolgt hij. "Ze zeggen altijd: het mooiste is als je van je hobby je werk kunt maken. Maar toen het voetbal mijn werk werd, was het mijn hobby niet meer. Ik werd voor mijn gevoel steeds slechter. En ik kan je verzekeren dat het geen pretje is om erachter te komen dat je in iets - waarmee je dagelijks bezig bent - relatief niet zo goed bent. Dat wil een mens niet.”

[google]

Mogelijk keert Van der Lely terug bij De Zweef, waar hij in de jeugd speelde en zich vlak voor de coronacrisis had ingeschreven. Hier spelen ook zijn broers wat het extra interessant maakt. Toch is Van der Lely er nog niet helemaal uit. Hij gaat er nog eens goed over nadenken.

Van der Lely speelde in totaal 78 wedstrijden in de hoofdmacht van FC Twente. Hierin was hij goed voor één doelpunt en twee assists. In de zomer van 2019 vertrok de vleugelverdediger naar het Deense Vendsyssel FF, waar hij na een halfjaar weer mocht vertrekken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties