FC Twente Nieuws

Van der Lely: "Door al die negativiteit had ik er geen zin meer in"

Van der Lely: "Door al die negativiteit had ik er geen zin meer in"

Van der Lely is één van de weinige profs die op jonge leeftijd is gestopt met voetballen. De oud-speler van FC Twente stopte op zijn 23e omdat hij er geen lol meer in had. Tegenwoordig is de oud-back van de Tukkers student literatuurwetenschap.

Van der Lely was in zijn laatste periode bij FC Twente geen basisspeler meer. "Ik merkte ook dat het me niet zoveel boeide, op de tribune zitten. Weer basisspeler worden of een mooie transfer maken, ik voelde die ambitie niet meer zo", aldus van der Lely in gesprek met Frank Hettinga van Trouw.

"En ik vond het ook wel fijn dat ik geen stress meer voelde", gaat van der Lely verder. "We moesten dat seizoen promoveren, maar de druk lag niet meer bij mij. Toen dacht ik: als je er zo over denkt, dan is het profvoetbal misschien niet het juiste beroep voor je."

Ook de supporters hebben een rol gespeeld in het stoppen van van der Lely. "Ik voelde me er persoonlijk verantwoordelijk voor dat het slecht ging met het team. Ik kreeg veel gezeik van supporters; dat ik slecht speelde, dat we een andere rechtsback nodig hadden. Dat trok ik me erg aan. Door al die negativiteit had ik er geen zin meer in", besluit van der Lely.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties