FC Twente Nieuws

Van Es herbeleefde trauma tijdens EK finale: "Horrorscenario schoot direct door m’n hoofd"

Van Es herbeleefde trauma tijdens EK finale: "Horrorscenario schoot direct door m’n hoofd"

Zondagavond waren het de Oranje Leeuwinnen die na maar liefst 24 jaar de Europese titel overnamen van Duitsland. Door een enerverende 4-2 overwinning ging de bokaal voor het eerst in de historie naar het gastland dat drie FC Twente speelster in de selectie had. Sherida Spitse, Renate Jansen en Kika van Es. Met name voor laatstgenoemde was het een extra bijzonder moment. "Ik heb keihard gehuild na afloop.”

In 2014 brak ze haar scheen- en kuitbeen nadat een gefrustreerde Griekse haar noppen in het been van de verdediger zette. Gisteren herbeleefde ze het traumatische moment toen ze in de eerste helft een harde tik kreeg tegen hetzelfde been. "Het leek alsof het been dubbelklapte en het horrorscenario schoot direct door m’n hoofd. Ik had het even heel lastig, maar gelukkig had ik de juiste mensen om me heen die de juiste dingen zeiden. In de tweede helft durfde ik er gewoon weer in te kletsen.”

[google]Van Es sliep samen op de kamer met Lieke Martens die werd verkozen tot de beste speelster van het toernooi. De spanning naar de finale toe was groot waardoor beide dames amper een oog dicht hadden gedaan. "Vooral de afgelopen nachten hebben we amper geslapen. We probeerden het steeds, maar het lukte gewoon niet. We waren de hele avond aan het praten over van alles. We wilden Nederland zó graag laten zien dat vrouwen kunnen voetballen. En we hebben het gewoon geflikt! Zó mooi!”, besluit Van Es in gesprek met de Telegraaf.

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente Topcoach Competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Win mooie prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.

Foto: Orange Pictures
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties