FC Twente Nieuws

Van Es op haar hoede: "Niet denken dat 10-0 onmogelijk is"

Van Es op haar hoede: "Niet denken dat 10-0 onmogelijk is"

Vrijdagavond staat voor FC Twente Vrouwen de laatste en allesbeslissende wedstrijd van het seizoen 2021-2022 op het programma. Met drie punten voorsprong en een positief doelsaldo van maar liefst plus 19 reist de ploeg van Robert de Pauw af naar de grote rivaal Ajax.

De koploper werd afgelopen weekend al officieus kampioen door thuis te winnen van PSV. Het enige dat niet mag gebeuren is dat Ajax met 10-0 wint. Toch blijft Kika van Es waakzaam. "We hebben een goede uitgangspositie, maar Ajax heeft nog steeds een kans", vertelt ze tegenover de Telegraaf.

De grootste nederlaag dit seizoen leed FC Twente in het bekertoernooi. Toen won Ajax met 5-1. "Ik heb zelfs nog geen seconde aan die wedstrijd teruggedacht. Het was een incident. Het eerstvolgende duel legden we direct weer goed spel op de mat. We weten wat we kunnen. We moeten scherp zijn en mogen niet denken dat een 10-0 onmogelijk is, maar als we ons focussen op ons eigen spel geloof ik dat wij als winnaar uit de strijd kunnen komen."

Voor Van Es wordt het dan haar tweede titel, beide behaald met FC Twente. Het wordt tevens haar laatste in dienst van de Tukkers. Komend seizoen keert ze terug naar Brabant en gaat spelen voor PSV. "Al is het vooral speciaal om kampioen te worden. Het maakt mij dan eigenlijk niet uit tegen wie het gebeurt. Ik moest sinds mijn debuut in de Eredivisie elf jaar wachten op die schaal. Dat het vorig jaar lukt was voor mij heel speciaal. Het was moeilijk om aan de top te komen, net zoals het moeilijk is om daar te blijven. Ik hoop gewoon op een mooie wedstrijd voor ons en een mooie afsluiting voor mij."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties