FC Twente Nieuws

Van Es over kwakkelende knie: "Het is lastig om met een zwaard boven mijn hoofd te spelen"

Van Es over kwakkelende knie: "Het is lastig om met een zwaard boven mijn hoofd te spelen"

Kika van Es is een vaste waarde geworden in het elftal van FC Twente trainer Tommy Stroot. Toch moest de Oranje Leeuwin dit seizoen drie competitieduels en twee interlands missen door een knieblessure. Uitrusten hielp bij het revalideren, maar de verdedigster kent toch nog steeds problemen met haar knie.

"Door de rustperiode heb ik er geen last meer van, maar de knie kan op slot schieten", vertelt Van Es tegenover De Gelderlander. "Ik denk daar liever niet aan. Het is lastig om met een zwaard boven mijn hoofd te spelen, maar dat ben ik ook gewend. Het gaat alweer een stuk beter dan na het EK."

[google]De FC Twente speelster hoopt een operatie te voorkomen, want dat zou haar drie tot zes maanden aan de kant kunnen houden. De blessure zit al langer in het gewricht van het been waarin ze drieënhalf jaar geleden een ernstige dubbele beenbreuk opliep. "Als deze scheur voor het EK was ontdekt, dan had ik niet kunnen spelen. Dat ik met deze blessure, zonder al te veel klachten, goed heb gepresteerd (Van Es werd als basisspeler Europees kampioen, red.) geeft houvast."

Afgelopen zomer maakte Kika van Es de overstap van Achilles '29 naar FC Twente. Ze heeft het naar haar zin bij de vijfvoudig landskampioen van de eredivisie vrouwen. "Het niveau op de trainingen ligt hoog. Ik speel met andere internationals of talenten die uitkomen in de jeugdteams van Oranje. Dat geeft andere prikkels dan ik had bij Achilles en dat is goed voor mijn ontwikkeling."

Foto: Orange Picutes
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties