FC Twente Nieuws

Van FC Twente-speler tot wiskundeleraar: "Lesgeven geeft me energie"

Van FC Twente-speler tot wiskundeleraar: "Lesgeven geeft me energie"

Veel voetballers blijven na hun voetbalcarrière actief in de voetbalwereld, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Eén van hen is Arco Jochemsen die tussen 2003 en 2004 onder contract stond bij FC Twente. De inmiddels 50-jarige oud-prof is tegenwoordig wiskundeleraar.

Toen Jochemsen stopte met voetballen werd hij eerst een jaar facilitair manager bij Vitesse om vervolgens de stap te maken naar jeugdtrainer. In zijn nieuwe functie kwam hij in aanraking met het Beekdal Lyceum dat destijds de LOOT-school was van de Arnhemse club. "Ik ben toen gevraagd om bijles te geven aan een aantal jongens en dat beviel me erg goed en zo ben ik het onderwijs ingerold", zo vertelt hij in gesprek met Jeroen Kapteijns van De Telegraaf.

Jochemsen heeft nu een baan voor 0,7 fte en dat is een bewuste keuze. "Dit is voor mij de beste combinatie. Lesgeven geeft mij energie. Ik vind het geweldig om met jonge mensen te werken en ze iets te leren. Ik heb zo voldoende vrije tijd om veel zelf te sporten; hardlopen, mountainbiken en wielrennen. Die balans tussen met mijn hoofd en met mijn lichaam bezig zijn heb ik nodig."

Terugkeren in het voetbal is voor Jochemsen geen optie. Er was voor hem zelfs een tijd dat hij het voetbal helemaal niet meer volgde. Dat is inmiddels weer veranderd, mede doordat hij jeugdspelers van Vitesse in klas heeft en zijn zoon Timo actief is bij TEC dat uitkomt in de Tweede Divisie.

[google]

"Ik heb geen ambities om terug te keren in het voetbal. De sport vind ik nog altijd leuk, maar de onzekerheid in het voetbal trekt me totaal niet. Dat er allemaal dingen gebeuren waar je geen enkele invloed op hebt. Op wat ik nu doe, ligt veel minder het vergrootglas en dat vind ik prettiger", besluit Jochemsen het gesprek met Kapteijns.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties