FC Twente Nieuws

Van Gaal wees open sollicitatie Verbeek af: "Jij hebt je kans gehad"

Van Gaal wees open sollicitatie Verbeek af: "Jij hebt je kans gehad"

Het had weinig gescheeld of Gertjan Verbeek had onder Louis van Gaal gewerkt. De oud-trainer van FC Twente werd in 2008 benaderd door AZ dat op zoek was naar een veldtrainer als assistent van Van Gaal. Verbeek koos een andere weg, maar wilde enkele jaren later wel met Van Gaal mee naar Bayern. Van Gaal dacht daar toch anders over.

Aan tafel bij Voetbaltijd doet Verbeek zijn verhaal. "AZ had een moeizaam jaar gehad met Van Gaal. Die was eigenlijk al opgestapt, maar het bestuur heeft hem weer teruggehaald. Ze wilden graag een goede veldtrainer naast Van Gaal hebben en hebben gevraagd of ik interesse had om door te groeien, want Van gaal zou het nog maar een jaar doen. Hij wilde revanche voor het slechte jaar en dat lukte want ze zijn kampioen geworden dat jaar. Alleen niet met mij als assistent."

"Ik heb er een week over nagedacht of ik na acht jaar hoofdtrainer schap wel weer assistent wilde zijn, maar ik heb toen bedankt. Ik zag dat niet zitten. Ik had ook andere aanbiedingen en ben uiteindelijk naar Feyenoord gegaan. Dat eindigde ook al na zeven maanden en AZ werd kampioen, dus misschien heb ik daar wel de verkeerde keuze gemaakt", aldus lachende Verbeek die er nu wel de humor van inziet.

Na het kampioenschap met AZ in 2009 tekende Van gaal bij Bayern München. Dat klonkt de inmiddels weer clubloze Verbeek als muziek in de oren en deed Van Gaal een voorstel. "Vlak voordat Van Gaal naar Bayern München ging zat ik zonder club en zei ik tegen hem: deze keer wil ik wel met je mee als assistent. Toen zei hij: nee, jij hebt je kans gehad. Zo is hij ook wel weer. Hij was eerlijk en voor mij was het eigenlijk ook meer een geintje."

Zou de combinatie van de sterke persoonlijkheden Van Gaal en Verbeek wel een goede combinatie zijn geweest? Toon Gerbrands dacht van wel. René Wagelaar denkt juist weer van niet. "Ik denk dat Gertjan zo eigenwijs is dat het niet lang had geduurd. Ik denk niet dat Verbeek de pionnetjes op zou gaan ruimen." Verbeek denkt er anders over en legt uit waarom.

"Ik denk dat jullie een verkeerd beeld van mij hebben. Als ik naar mezelf kijk, dan functioneer ik het beste met sterke mensen om mij heen. Jan Smit (Heracles), Riemer van der Velde (sc Heerenveen), Toon Gerbrands (AZ) en Christian Hochstätter (VfL Bochum)." Die luisteren naar jou. "Ja, maar ik luister ook naar hun. Ik heb niets aan mensen die ja en amen zeggen."

"Van Gaal is ook een sterke persoonlijkheid. Ik denk dat het voor Van Gaal ook wel eens goed is als iemand tegen hem zegt: 'zou je het niet anders doen' of 'is het wel zo verstandig wat je hebt gedaan'. Ik denk dat hij op dit moment veel te veel jaknikkers om zich heen heeft verzameld."

"Op het moment dat mensen een eigen mening hebben en de discussie met je aangaan, dan betekent dat dat die mensen erover hebben nagedacht. Dat is beter dan mensen die ja en amen zeggen. Dan weet je niet of ze erover nagedacht hebben of er überhaupt de moeite voor hebben genomen. Die waaien alle winden op. Dat is net riet."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties