FC Twente Nieuws

Van Halst: "Een hele belangrijke horde genomen"

Van Halst: "Een hele belangrijke horde genomen"

FC Twente keert terug naar de tweede categorie van het licentiesysteem van de KNVB. Na negen opeenvolgende indelingen in categorie 1 zou de licentie worden afgenomen. FC Twente werd uiteindelijk acht keer ingedeeld in categorie 1. Nu is eindelijk de stap gemaakt naar de 'veilige' categorie 2.

"Vandaag ontvingen wij de brief van de KNVB-licentiecommissie met daarin de bevestiging van het positieve nieuws", vertelt commercieel directeur Jan van Halst. "Er is ,en wordt nog steeds, door velen keihard gewerkt aan het financiële herstel van de club. FC Twente ondervindt bijvoorbeeld veel steun van het Twentse bedrijfsleven."

"Met de stap naar categorie 2 mag er dan een einde komen aan een lange periode van ‘onder-curatele-stelling’ die hoort bij categorie 1, maar de club is er nog lang niet. We zullen echt gedisciplineerd en strak onze financiële kaders moeten blijven volgen. We kunnen ons ook onder geen beding permitteren om terug te vallen", aldus van Halst.

[google]"We hebben opnieuw een enorm belangrijke horde hebben genomen. Nu wacht ons de volgende cruciale stap in de gezondmaking: het verkrijgen van de gemeentelijke garantie ter grootte van maximaal 32 miljoen euro, zodat de noodzakelijke herfinanciering van FC Twente begin 2017 kan gaan plaatsvinden. Ook die steun is keihard nodig", laat van Halst weten op de officiele website van FC Twente.

Voor de stap naar categorie 2 zijn 66 punten nodig. FC Twente behaalde dit aantal punten ruimschoots. De Tukkers kregen er 112. Zo heeft FC Twente haar licentie nu officieel veiliggesteld.

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost [ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties