FC Twente Nieuws

Van Hanegem: "Die penalty was ronduit schandalig"

Van Hanegem: "Die penalty was ronduit schandalig"

FC Twente - Vitesse stond zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. In die wedstrijd was Vitesse 90 minuten de betere ploeg, zo wonnen zij uiteindelijk ook verdiend. De overwinning kwam alleen wat fortuinlijk tot stand. De Arnhemmers kregen in de laatste minuut een discutabele penalty mee, waardoor ze de drie punten mee naar huis namen.

Ook Willem van Hanegem zag de makkelijk gegeven penalty voorbij komen. "Pol van Boekel hoor ik na afloop van FC Twente tegen Vitesse gewoon zeggen dat er een been naar binnen klapt van Wittek van Vitesse. Die penalty was ronduit schandalig", zo laat 'De Kromme' weten in zijn column in het AD.

"Kamphuis zat in Zeist en vond het geen fout", gaat Van Hanegem verder. "Wat een aanfluiting allemaal. Van Boekel is sinds de entree van de VAR echt helemaal van slag. Die Wittek dook naar voren en die Jesse Bosch van FC Twente kon er niets aan doen."

Het Feyenoord-icoon geeft aan dat hij zich kan vinden in de teksten van Jesse Bosch. "Die Bosch zei na afloop precies hoe het zat. Als we dit allemaal gaan bestraffen met strafschoppen kunnen we net zo goed over gaan tot een ‘penalty shoot-out’. Iedereen die heeft gevoetbald ziet Wittek duiken en daardoor komt er een knie tegen zijn been aan", besluit Van Hanegem.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties