Van Hanegem: 'Jans moet Cerny aanpakken na rode kaart'

Vaclav Cerny was na afloop van de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Feyenoord één van de veelbesproken personen. De aanvaller zat lekker in de wedstrijd, maar liet zijn ploeg in de steek door zijn noppen in het scheenbeen van Dilrosun te parkeren. De kenners en analisten noemden de overtreding dom, zo ook Willem van Hanegem.

De actie was dom omdat een ploeg met tien man doorgaans kansloos is in de Kuip. Wat het extra dom maakte is dat Cerny gewoon bezig was aan een prima wedstrijd. Hij had één van de zwakkere schakels van Feyenoord tegenover zich waardoor hij veel gevaar kon stichten. Hij had misschien ook wel moeten scoren.

Willem van Hanegem bekeek de wedstrijd en zag dat de tegenstander van Cerny helemaal dol werd gespeeld. "Na vijfentwintig minuten was Cerny zo vaak langs die Rasmussen gesprint dat je er haast duizelig van werd", zo vertelt de Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad. Maar in blessuretijd van de eerste helft deed de Tsjech iets doms.

"Als je zelf hebt gevoetbald weet je precies wat hij daar deed bij Dilrosun, over de bal stappen. Rood was echt volkomen terecht. Ron Jans moet hem deze week maar aan zijn oren trekken, want als je zo hard roept dat je mee wil doen, dan zijn dit bepalende momenten in een strijd om de bovenste plekken. Dáár moet je als trainer bovenop zitten."

Of Jans dat ook gaat doen is nog even afwachten. Cerny bood in de rust al zijn excuses aan aan zijn medespelers. Vandaag zal bekend worden hoeveel wedstrijden schorsing de rechtsbuiten te wachten staat.