FC Twente Nieuws

Van interesse van Feyenoord naar op de bank bij FC Twente: "Doet wat met je"

Van interesse van Feyenoord naar op de bank bij FC Twente: "Doet wat met je"

Mees Hilgers werd deze zomer in verband gebracht met een transfer naar Feyenoord. De club uit Rotterdam-Zuid legde zelfs een bod neer bij technisch directeur Jan Streuer van FC Twente, die hier 'niks mee kon'. De centrale verdediger bleef in Enschede, maar is daar op dit moment geen vaste basiskracht meer.

Hilgers stond in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen slechts twee keer in de basis. Van de vier wedstrijden waarin Robbin Pröpper in de basis stond, kreeg Hilgers slechts één keer de voorkeur boven Julio Pleguezuelo. Wel kwam hij er donderdag in de wedstrijd tegen Fiorentina in de rust in voor Pleguezuelo.

Ook in Florence moest hij vanaf de bank beginnen. "De trainer bepaalt, ik ben niet iemand die dan vervelend wordt. Ik ben de moeilijkste niet. Maar het rouleren doet wel iets met het vertrouwen. Ik ben een speler die ritme nodig heeft om in vorm te komen", vertelt de 21-jarige verdediger tegenover TC Tubantia.

Donderdagmiddag stond Hilgers vlak voor het eten op met knallende koppijn. "Ik denk dat kwam omdat we de hele dag binnen hebben gezeten. Door de hitte zijn we niet gaan wandelen", zegt Hilgers. Door de koppijn had Hilgers wel verwacht dat hij niet in de basis zou staan tegen Fiorentina.

Toch kan Hilgers terugkijken op een goede wedstrijd tegen Fiorentina. "Ik had na die eerste helft zoiets van: als iemand mij gaat dollen, dan pak ik hem aan. Ik was er wel klaar mee." In de rust kwam de centrale verdediger erin. Waar FC Twente in de eerste helft nog weg werd gespeeld, gebeurde dat in de tweede helft niet.

De eerste helft was zeer matig van de kant van de Tukkers, zo zag ook Hilgers. "We speelden alleen maar lange ballen naar die lantaarnpalen van Fiorentina achterin en dan weet je dat die ballen weer net zo snel terugkomen. We liepen met de koppies naar beneden over het veld. In de rust hebben we gezegd dat dat we een andere houding moesten aannemen. Toen we voor de tweede helft het veld opkwamen zag je al meteen een heel andere uitstraling bij ons. We gingen voetballen en vanaf dat moment merkte je ook dat ze helemaal niet zo goed zijn. Ik vind ons beter. Ik ben er ook van overtuigd dat wij het met onze kwaliteiten in een volle Grolsch Veste gaan redden", besluit Hilgers.

Moet Hilgers of Pleguezuelo in de basis beginnen?


[totalpoll id="194002"]

Appgebruikers kunnen stemmen via deze link.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties