FC Twente Nieuws

Van Leeuwen: "Dat kan een aanvaller zijn, maar ook een verdediger"

Van Leeuwen: "Dat kan een aanvaller zijn, maar ook een verdediger"

FC Twente heeft nog tot vrijdagavond 23:59 uur om nieuwe spelers aan te trekken. De club uit Enschede versterkte zich eerder deze transferperiode met Giovanni Troupée en Noa Lang. Technisch directeur Ted van Leeuwen durft niet te zeggen of daar nog nieuwelingen bij komen.

"We willen alleen spelers die ons significant beter maken", vertelt Van Leeuwen in gesprek met Leon ten Voorde van de TC Tubantia. "En dat kan bijvoorbeeld een aanvaller zijn, maar ook een verdediger. We zijn nog steeds bezig. Er staan dingen uit, maar ik kan niet zeggen hoe de zaken er over een paar uur voorstaan. Wij zijn bijvoorbeeld in deze window drie keer heel dichtbij een overgang van een speler geweest en op het moment dat we dachten dat we beet hadden, kwam er toch nog een club uit een grotere competitie op de proppen. Of de club kon zo snel geen vervanger vinden."

Van Leeuwen weet dat de wintertransferperiode geen makkelijke is. "Het is een reparatiewindow. Maar los daarvan is het heel verrassend dat er nog nauwelijks iets is gebeurd. Ik hoor dat ook van de collega’s om mij heen, het frustreert iedereen. Je moet het zo zien dat je op een zaterdag op het Van Heekplein loopt en dat de markt vol is met kramen, maar er ligt niets in de bakken."

[google]

De technisch directeur neemt de situatie van PSV-aanvaller Steven Bergwijn als voorbeeld. "Die wordt vandaag afgerond en dan kun je er van uitgaan dat er morgen pas geld wordt overgemaakt en dat is te laat. Dat geldt ook voor de interesse van Barcelona in Tadic. Zulke zaken moeten eigenlijk een paar weken eerder gebeuren. Bij een grote transfer wordt er ergens een steen in de vijver gegooid en dan ontstaan er een stuk of negen kringen in het water. En wij zijn met FC Twente ongeveer de zevende kring", aldus Van Leeuwen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties