FC Twente Nieuws

Van Leeuwen: "Het publiek kan ook ongenadig zijn, zeker richting de eigen kweek"

Van Leeuwen: "Het publiek kan ook ongenadig zijn, zeker richting de eigen kweek"

FC Twente kende een geweldige start van het seizoen, maar vanaf het moment de ploeg de koppositie kon pakken tegen Heracles ging het mis. De ploeg verloor de derby onterecht waarna de ploeg nog maar zeven punten haalde uit de daaropvolgende 11 wedstrijden. Ted van Leeuwen zag de situatie tijdens de eerste seizoenhelft verslechteren, maar kon er geen vinger opleggen waar het nu aan lag.

"De situatie was niet van de ene op de andere dag zo duidelijk dat je denkt: Nu moeten we ingrijpen. We zaten op een glijdende schaal naar beneden zonder dat we er precies een vinger op konden leggen waar dat aan lag. Vorig seizoen zat alles mee. We konden nog zo slecht spelen, maar slaagden er maar niet in te verliezen. Dit seizoen hebben we minder de wind mee, op teleurstellingen volgde pech. Voor de laatste uitwedstrijd tegen RKC ging ineens onze busleverancier failliet. Moet je met een kleine VIP bus naar Waalwijk waarvan de RKC-suppoost niet eens gelooft dat de eerste selectie van FC Twente daarmee reist. We speelden ook drie keer tegen een tegenstander die in de week daarvoor net van trainer gewisseld was. Dat is ook een teken dat je er slecht voorstaat. Je moet gewoon zorgen dat je wegblijft bij dat leed."

"Soms lost de kwaliteit van de spelers het voor je op", vervolgt Van Leeuwen het gesprek met Peter Wekking van Voetbal International. "Bij ons voelde het op een gegeven moment als een fietser in een stroopvat. Alles kost dan drie keer zoveel energie en het resultaat is maar de helft. Iedereen in het voetbal weet hoe zwaar de dagen dan zijn. Zelfs een simpele pass wordt dan moeilijk. In het begin van de wedstrijd is het allemaal nog wel oké, totdat je een goal tegen krijgt. Dan stort de boel ook meteen geweldig in elkaar."

[google]

Ook de druk van de buitenwacht is immens en soms lastig mee om te gaan als speler. "Het shirt van FC Twente kan zwaar voelen, ja. In grootte is FC Twente de vierde club van Nederland, met dit stadion erbij kan dat voor extra druk zorgen. Het publiek is fantastisch, maar kan ook ongenadig zijn, zeker richting de eigen kweek. Nick Marsman, Peet Bijen, Jelle van der Heyden, Joël Drommel, Tim Hölscher; ze hebben het allemaal meegemaakt. Eén verkeerde pass en het gefluit kan zomaar beginnen. Dat is moeilijk handelen, hoor. Van de andere kant: als je achterstaat, blijft het publiek je ook naar voren pushen. Dat maakt FC Twente zo'n geweldige club."

In de tweede helft verwacht Van Leeuwen dat de meeste winst uit de eigen spelers wordt gehaald. Daarnaast is hij nog op zoek naar een versterking in de aanval en in de verdediging. Maandag werd bekend dat Jan-Arie van der Heijden in ieder geval niet naar FC Twente komt. Hij zou de overstap niet zien zitten. Van Leeuwen heeft nog tot en met 31 januari om nieuwe spelers aan de selectie toe te voegen. Daarna mogen enkel nog transfervrije spelers worden aangetrokken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties