FC Twente Nieuws

"Van Oostveen ondermijnt de zuiverheid van het proces"

"Van Oostveen ondermijnt de zuiverheid van het proces"

KNVB directeur Bert van Oostveen kan in Twente op weinig sympathie meer rekenen. Ook de rest van Nederland lijkt wel klaar met de algemeen directeur betaald voetbal die de afgelopen jaren fout na fout heeft gemaakt. Geen EK, het aanstellen van Blind, en nu natuurlijk de slepende kwestie FC Twente. Deze heeft alles op de kop gezet bij de KNVB.

Van Oostveen maakte zichzelf niet populairder door vorige maand de uitspraak te doen dat FC Twente het zeer waarschijnlijk toch niet zou gaan redden. Houdini en Klok zouden nodig zijn om de licentie van FC Twente veilig te stellen. Uiteindelijk wist FC Twente te voldoen aan de voorwaarden van de Licentiecommissie, maar werd het toch keihard gestraft. Volgens Van Oostveen een terechte straf en FC Twente zou zich eigenlijk in de handjes moeten knijpen.

Iedere keer als het gaat over FC Twente dan staat Bert van Oostveen vooraan om zijn zegje te doen. Opmerkelijk omdat de Licentiecommissie een onafhankelijk orgaan zou zijn binnen de KNVB. Leon ten Voorde van de Tubantia verdenkt Van Oostveen er dan ook van met één bil op stoel van de licentiecommissie te zitten.

"Het lijkt erop dat hij onvoldoende afstand houdt tot de licentiecommissie. Dat ondermijnt de positie van de commissie en komt zijn eigen geloofwaardigheid niet ten goede. Het is niet meer duidelijk wanneer hij voor zichzelf spreekt, of wanneer hij het opneemt voor de commissie", aldus Leon ten Voorde vandaag in de Tubantia.

Volgens de Twentewatcher is vergeten een woordvoerder aan te stellen bij de Licentiecommissie waarvan de commissieleden het liefst anoniem willen blijven. "En kennelijk doet daarom Van Oostveen dat dan maar zelf."[google]

"Afgelopen dinsdag wilde hij nog eens benadrukken dat hij niets met de zaak Twente te maken heeft gehad. Wel was hij al volop bezig om de pijnlijke gevolgen van het nog maar 'voorgenomen' besluit van de commissie glad te strijken met behoud van tv-gelden."

Het leek een spong van een kat in het nauw. FC Twente ging niet akkoord en besloot de gang naar de rechter door te zetten. Onverstandig volgens Van Oostveen die vervolgens de sprong maakte naar het onderzoek van de FIOD. De directeur betaald voetbal probeert alles en iedereen bij de zaak te betrekken, terwijl hij er volkomen los van zou moeten staan. "Hiermee ondermijnt Van Oostveen de zuiverheid van het proces", besluit de clubwatcher.
[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties