FC Twente Nieuws

Van Roosmalen haalt keihard uit naar FC Twente: "Munsterman is John F. Kennedy vergeleken bij de huidige beleidsbepalers"

Van Roosmalen haalt keihard uit naar FC Twente: "Munsterman is John F. Kennedy vergeleken bij de huidige beleidsbepalers"

Twee weken geleden maakte FC Twente bekend dat het een deal had gesloten met Floki, het bedrijf dat een gelijknamige cryptomunt op de markt heeft gebracht. Supporters en ook BN'ers bemoeiden zich met de deal die ethisch onverantwoord zou zijn. Zondag deed Vitesse-supporter, we benoemen het nog even extra, Marcel van Roosmalen er een schepje bovenop in zijn column bij Studio Voetbal.

"In deze donkere dagen, ik som het nog maar even op: Van Dissel, Rutte, De Jonge, ChristenUnie, lock-down, Feyenoord-Ajax zonder publiek, laatste aflevering the masked singer, kwam de genadeklap uit Enschede. FC Twente heeft een partner gevonden in Floki. Floki is een cryptomunt."

"Eerste het goede nieuws. Floki en FC Twente passen heel goed bij elkaar. Floki is een echte FC Twente munt. Als er ergens mensen wonen die denken dat we elkaar in de toekomst met Floki's kunnen betalen, dan is dat in FC Twente gebied. Ik gun het FC Twente dat ze worden betaald in Floki's."

"Bent u wel eens in een volgelopen Grolsch Veste geweest? Dat geram op die trommels, dat monotone gezang… Floki's. Ze praten daar als Floki's, ze lopen daar als Floki's, het zijn Floki's. Wat kost die lekkere Stegeman worst? Tweehonderdduuzend Floki's. Als je heel veel Grolsch drinkt ga je vanzelf Floki's kopen."

"Volgens de Autoriteit Financiële Markten vertegenwoordigt een Floki geen enkele waarde. Daarom past de munt zo goed bij FC Twente. Joop Munsterman, de leider die FC Twente naar de rand van het ravijn leidde, is John F. Kennedy vergeleken bij de beleidsbepalers die er nu zitten. De zorg is kapot bezuinigd, FC Twente heeft nog steeds een schuld van 30 miljoen euro, maar ze vonden Floki wel een geschikte partner."

"Wat communiceer je dan eigenlijk naar je achterban? We hebben geen moraal, koop Floki's en ga met ons ten onder. Ik ben zo benieuwd wat Ron Jans, oud-docent, van Floki vindt. En dan lees je overal hoe het komt: het was Chris Woerts die de club en de coin met elkaar in contact bracht. Mijn hart huilt."

"Alles wat Chris Woerts met elkaar in contact brengt, stinkt. Achter Chris Woerts aanlopen is het allerslechtste dat je kan doen in tijden als deze. Kijk eens goed naar dat plaatje dat bij die munt hoort. Kijk naar die snuit en die oren. Dat is Chris Woerts vermengd met een klein beetje Sander Boschker, een snufje Jack van Gelder en wat Erik Dijkstra zonder bril. De redding van het voetbal is volgens Chris Woerts als voetbalclubs ons en elkaar gaan betalen met nepgeld. Alleen zo komen ze van hun schulden af. FC Twente mag dan even vierde staan, maar alle vertrouwen is weg."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties