FC Twente Nieuws

Van Roosmalen vindt sfeer bij FC Twente fantasieloos: "De hele tijd dat monotone"

Van Roosmalen vindt sfeer bij FC Twente fantasieloos: "De hele tijd dat monotone"

De sfeer in De Grolsch Veste was zaterdagavond weer fantastisch. In een uitverkocht stadion won FC Twente met 2-1 van PSV. De supporters van de Tukkers krijgen veel lof voor de fantastische sfeer in De Grolsch Veste. Niet iedereen is echter fan van de ambiance in het stadion van FC Twente.

Vitessenaar Marcel van Roosmalen is geen fan van de sfeer bij FC Twente. "Het is bij FC Twente meteen zo'n dondersfeer. Met de trommels rammen en 'heujheujheuj'. Of je daar nou beter van gaat voetballen, weet ik eigenlijk nooit", vertelt hij bij NOS Studio Voetbal. Presentator Sjoerd van Ramshorst gaat ertegenin. "Het hele publiek staat er toch achter?" Van Roosmalen: "Ja, het hele publiek staat erachter. Maar het is nooit origineel. Het is de hele tijd 'heujheujheuj, Twente Enschede'. Dat hoor je dan de hele wedstrijd."

Van Roosmalen is zelf voor Vitesse, waar de sfeer in het stadion een stuk minder is dan bij FC Twente. "Je hoeft niet de hele negentig minuten lawaai te maken. Als daar lawaai is, denken de spelers: hé, we doen het behoorlijk goed, want ze maken lawaai. Bij dat soort teams, je hebt dat bij Utrecht ook, de hele tijd dat monotone. Het is fantasieloos. Maar het elftal is geweldig", aldus Van Roosmalen.

Pierre van Hooijdonk denkt wel dat de sfeer in De Grolsch Veste het team van FC Twente helpt, ook al is het monotoon. "Er gebeurt iets. Je wordt toch aangedreven door het publiek", vertelt Van Hooijdonk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties