FC Twente Nieuws

Van Staa: "Die zouden probleemloos bij FC Twente mee kunnen trainen"

Van Staa: "Die zouden probleemloos bij FC Twente mee kunnen trainen"

Ron Jans gaf donderdagmiddag tijdens de persconferentie aan dat hij de voorbereiding van FC Twente op de schop wil gooien. De 61-jarige oefenmeester wil bovendien jeugdspelers een kans geven.

"Wat Jans zegt, heeft Heracles eigenlijk ook al een beetje gedaan", vertelt voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa bij De Oosttribune. "Die laten ook al vijf mensen meetrainen. In principe zijn die nog van de FC Twente / Heracles Academie. Die zouden op dit moment ook probleemloos bij FC Twente mee kunnen trainen."

Presentator Bert van Losser vraagt zich af hoeveel talent er in de Academie rondloopt. "Oosterwolde is wel een talent", reageert collega Tijmen van Wissing. "Van Leeuwen heeft een redelijke indruk achtergelaten op de training de afgelopen maandenook bij FC Twente. Maar of zij nou meteen klaar zijn voor de eredivisie..."

[google]

Doordat beide clubs vijftig procent van de opleiding in handen hebben, zal er overleg moeten plaatsvinden welke speler waar terechtkomt. "Dat kan een puinhoop worden", vervolgt Van Wissing. "Als Heracles vier linksbacks heeft en er loopt een groot talent in de opleiding, is het niet aannemelijk dat hij eerder naar Heracles gaat. Dat zal dus in goed overleg moeten gaan. Tim Gilissen heeft ook altijd gezegd -destijds nog met Van Leeuwen- dat er af en toe een discussie gaat ontstaan. Dat komt als je gezamenlijk een jeugdopleiding hebt", aldus Van Wissing.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties