FC Twente Nieuws

Van uitschakeling EK naar Manchester City: "Goede kans om veel te spelen"

Van uitschakeling EK naar Manchester City: "Goede kans om veel te spelen"

Voor Kerstin Casparij is het een bijzondere week. Afgelopen zaterdag stond ze nog met de Oranje Leeuwinnen in de kwartfinale van het EK. Na verlenging werd die wedstrijd verloren. Drie dagen later kwam op dinsdag het nieuws naar buiten dat de talentvolle verdediger vertrekt naar Manchester City.

“Ik ga eigenlijk van het hele teleurgestelde, naar ook wel weer heel opgelucht en blij dat je dit eindelijk mag gaan vertellen”, zo vertelt Casparij voor de camera van de NOS. De vleugelverdediger had al sinds februari gesprekken lopen met de Engelse topclub. “Ik bleef er eigenlijk wel heel nuchter onder.”

Casparij besloot voor haarzelf dat ze eerst in gesprek zou willen gaan met Manchester City. “Die gesprekken zijn eigenlijk wel heel goed verlopen. Daardoor was ik al wel snel om”, zo onthult de Oranje-international, die het nieuws bewust voor zich liet. Dit deed ze vooral tijdens het afgelopen EK.

“Ik vond het eigenlijk heel belangrijk om gewoon te gaan voetballen. Dit was toch al zeker dus die paar weken later maakte mij niet zoveel uit”, aldus Casparij, die al plannen had om te vertrekken, mede door haar verlopen contract. “Als ze zich dan melden dan is dat toch wel heel bijzonder”, zo vervolgt de linksback, die bij Manchester City voor haarzelf wel een rol weggelegd ziet.

“De backs zijn best wel belangrijke posities geworden en ook aan het worden in het vrouwenvoetbal. Dus vooral mijn aanvallende kwaliteiten en het voetballende is heel belangrijk geweest. Als ik gewoon in vorm blijf en fit blijf, verwacht ik wel een goede kans te maken om veel te gaan spelen”, zo besluit Casparij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties