FC Twente Nieuws

Van Wissing adviseert: "Geduld opbrengen en niet zomaar in paniek raken"

Van Wissing adviseert: "Geduld opbrengen en niet zomaar in paniek raken"

FC Twente treedt zondag om 14:30 uur aan tegen SC Heerenveen. Het is één van de vier wedstrijden op Super Sunday. De gehele top zes speelt komende zondag tegen elkaar. Gelijktijdig met SC Heerenveen – FC Twente spelen PSV en Feyenoord tegen elkaar. Om 16:45 uur is het de beurt aan Ajax en AZ.

“SC Heerenveen is gewoon een hele taaie ploeg gebleken. Het is niet een wedstrijd waar je echt voor gaat zitten. Kees van Wonderen die gaat het fundament weer laten zien. FC Twente zal het spel daar moeten maken, maar dat kunnen ze ook. FC Twente moet, wat ze ook kunnen, het geduld opbrengen en niet zomaar in paniek raken”, aldus Van Wissing in de Oosttribune.

“Dat Heerenveen is altijd tactisch bezig. Die gaan, zo lijkt het, thuis het spel ook niet maken. Die spelen toch altijd met die twee (Van Hooijdonk en Sarr, red.) voorop op de counter. Die hebben in Amsterdam een oorwassing gehad, dus ik ben benieuwd hoe ze het nu tegen FC Twente gaan doen. FC Twente is wel de favoriet”, vindt Van Staa.

Hoe moeten de Tukkers het aanpakken? “Je moet niet als een gek naar voren gaan rennen. FC Twente heeft op veel posities gewoon betere voetballers. Heerenveen heeft die twee voorop, maar als Van Hooijdonk vanaf de middellijn moet gaan voetballen dan heb je ook niet zoveel aan hem. Zijn collega Sarr die is daarentegen wel echt snel.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties