FC Twente Nieuws

Van Wolfswinkel blikt terug: "Intensieve en aparte periode"

Van Wolfswinkel blikt terug: "Intensieve en aparte periode"

Ricky van Wolfswinkel maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van FC Basel naar FC Twente. Daarmee werd de club uit Enschede alweer de achtste werkgever van de in Woudenberg geboren spits. In gesprek met Freek Jansen van Voetbal International blikt hij terug op zijn tijd in het buitenland.

De 33-jarige spits doorliep de jeugd bij Vitesse. Na twee seizoenen in het eerste elftal te hebben gevoetbald, vertrok de spits naar FC Utrecht. Nog eens twee seizoenen later, in 2011, vertrok de spits naar Sporting Lissabon voor een buitenlands avontuur. Na vijf seizoenen in het buitenland, waarin hij bij vier verschillende clubs speelde, keerde hij terug bij Vitesse. “Toen we al die jaren in het buitenland woonden, hebben we ons huis in Woudenberg aangehouden. Dat is ons thuis en eenmaal terug in Nederland zijn we ook daar gaan wonen.”

In die vijf jaar in het buitenland speelde Van Wolfswinkel bij Sporting Lissabon, Norwich City, Saint-Étienne en Real Betis. “Sporting was geweldig, ons eerste buitenlandse avontuur. Portugal vinden we nog altijd een super land en we komen er graag. Bij Sporting ook veel gescoord en mooie tijd gehad. Norwich City viel tegen, zowel voetballend als qua leven. Frankrijk bij Saint-Étienne was heel leerzaam met een fysiek sterke competitie, wonen wel oké. Spanje was fijn om te leven, alleen voetballend het minste”, aldus de spits.

“Ik zat er samen met Rafael van der Vaart”, zo vervolgt Van Wolfswinkel. "De trainer vond dat we alleen samen konden spelen. Dus als hij speelde, speelde ik ook, en andersom. Alleen dat gebeurde niet zo vaak, haha, we zaten vooral op de bank”, grapt de aanvaller. Na één seizoen Vitesse, waarin hij de beker won, vertrok Van Wolfswinkel naar Zwitserland. Hier ging hij spelen bij FC Basel.

“De kinderen zijn daar opgegroeid, we woonden er mooi, op de grens met Frankrijk en ook voetballend veel meegemaakt. Alleen door corona en mijn hoofdproblemen, was het ook een hele intensieve en aparte periode, maar we kijken er met een goed gevoel op terug. Zoals eigenlijk op alle avonturen. Het heeft ons veel opgeleverd. Als mens, en voor mezelf ook als voetballer”, zo besluit Van Wolfswinkel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties