FC Twente Nieuws

Van Wolfswinkel blikt terug op onzekere tijd: "Dacht dat het klaar was"

Van Wolfswinkel blikt terug op onzekere tijd: "Dacht dat het klaar was"

FC Twente-spits Ricky van Wolfswinkel werd in juli 2013 voor 10 miljoen vastgelegd door het Engelse Norwich City. Ondanks zijn doelpunt bij zijn Premier League-debuut werd het nooit een succes. In 28 wedstrijden, voor de onlangs gedegradeerde club, scoorde Van Wolfswinkel twee keer en gaf ook twee keer een assist.

In gesprek met The Mirror blikt hij terug op deze tijd. “Het ging niet volgens plan. Ik hoopte dat het dat wel had, maar dat is het leven”, aldus de spits. “Het is moeilijk als een team telkens promoveert en degradeert om een gemiddeld niveau te kunnen halen. Ik was ook een beetje ongelukkig met de blessure die mij er voor een lange tijd uitliet.”

Ondanks het resultaat had de spits een goede tijd bij de Engelse club. “Het leven was goed daar, de mensen waren geweldig, het stadion en de velden waren geweldig. Eigenlijk was alles perfect, om eerlijk te zijn”, aldus Van Wolfswinkel, die reëel blijft. “Uiteindelijk komt het wel allemaal neer op het spel wat je laat zien”, zo vertelt de spits van FC Twente.

Van Wolfswinkel vond zijn vorm terug bij FC Basel. Echter liep hij daar een ernstige hersenaandoening op. “Het was erg onzeker. Ze zeiden dat ik er twee jaar uit zou liggen, dan denk je dat je carrière wel klaar is. Gelukkig duurde het voor mij tien maanden om terug te komen. Ik was blij en trots om terug te zijn voor wat ik het liefst doe, voetballen”, zo besluit de spits van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties