FC Twente Nieuws

Van Wolfswinkel erkent: "Kan niet zeggen dat ik daar lekker ontspannen stond"

Van Wolfswinkel erkent: "Kan niet zeggen dat ik daar lekker ontspannen stond"

Ricky van Wolfswinkel heeft het na een mindere periode weer helemaal te pakken. De spits van FC Twente scoorde meer dan twee maanden geen doelpunt, maar tegen FC Groningen wist hij het net eindelijk weer eens te vinden. Een week later scoorde hij opnieuw, deze keer vanuit een strafschop.

De laatste was op papier de makkelijkste, maar de druk zat er flink op. Een strafschop in de blessuretijd met een 0-0 tussenstand brengt de nodige stress met zich mee. Toch wist Van Wolfswinkel zijn hoofd koel te houden en tekende voor de winnende 1-0. "We noteren de drie punten en verder hoeven we geen aandacht aan deze wedstrijd te besteden", aldus een lachende Van Wolfswinkel.

De spits erkent dat het nemen van zo'n strafschop niet makkelijk is. "Ik kan niet zeggen dat je daar vlak voor het einde lekker ontspannen staat als je moet aanleggen. We zaten nou niet bepaald lekker in de wedstrijd, en dat gold ook voor mezelf", aldus de aanvaller in gesprek met de TC Tubantia. "Je weet ook, dat als je raak schiet, er geen mooier moment is om dat te doen.”

De wedstrijd werd vlak na zijn treffer afgefloten waarna scheidsrechter Jochem Kamphuis het lijdend voorwerp werd. Op advies van de VAR besloot hij om FC Twente de strafschop toe te kennen. Hij had ook geen andere keuze met de nieuwe handregel. "Als je zo’n penalty tegen krijgt op zo’n moment word je gek, maar de bal ging wel richting het doel. Hoe lullig ook, het was een penalty”, zo besluit Van Wolfswinkel,

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties