FC Twente Nieuws

Van Wolfswinkel gaat 75 minuten spelen tegen ADO: "Hij is er klaar voor"

Van Wolfswinkel gaat 75 minuten spelen tegen ADO: "Hij is er klaar voor"

Komende zaterdag neemt FC Twente het twee keer op tegen ADO Den Haag. De eerste wedstrijd duurt 75 minuten, het andere duel 45. Uiteindelijk zal Ron Jans 12 uur onderweg zijn voor het tweeluik dat het officieuze debuut van Ricky van Wolfswinkel mogelijk gaat maken.

In eerste instantie zouden allebei de wedstrijden 75 minuten duren, maar wegens blessures bij ADO Den Haag is de tweede wedstrijd ingekort. Toch spelen de ploegen nog altijd meer dan 90 minuten tegen elkaar. "Ajax is er volgens mij mee begonnen. Een selectie bestaat uit meer spelers en je wil ze conditioneel allemaal maximaal op niveau krijgen", vertelt Jans in gesprek met de TC Tubantia over de langere oefenwedstrijden.

Kersverse aanwinst Ricky van Wolfswinkel zal 75 minuten gaan spelen. "Rick is al op 20 juni begonnen aan de voorbereiding en heeft bij Basel een hele wedstrijd gespeeld. Hij is er klaar voor", zegt de oefenmeester over zijn nieuwe spits.

[google]

De trainer van de Tukkers geeft aan dat hij zaterdag liever twee keer negentig minuten gespeeld had. "Maar dat was een te groot risico. Volgende week spelen we vlak na elkaar tegen Arminia Bielefeld (zaterdag 31 juli) en Venezia (dinsdag 3 augustus), en dan spelen twee groepen 90 minuten."

De oefencampagne wordt op 7 augustus afgesloten tegen Lazio Roma. In deze wedstrijd zullen Jans en zijn mannen ongeveer te weten komen waar ze staan. "We werken toe naar de wedstrijd tegen Lazio Roma, een week voor de competitie." Het oefenduel zal de laatste test zijn voor de eerste competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard. "Zeker negen spelers die tegen Lazio spelen, zullen een week later ook beginnen", besluit Jans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties