FC Twente Nieuws

Van Wolfswinkel gaat de strijd aan met ex-Tukkers De Jong en Tadic

Van Wolfswinkel gaat de strijd aan met ex-Tukkers De Jong en Tadic

Ricky van Wolfswinkel maakte in de zomer van 2021 de overstap naar FC Twente. Hij kwam transfervrij over van het Zwitserse FC Basel waar hij in totaal vier jaar onder contract stond. Aan het begin was er nog wat kritiek op de spits, maar daar maakte Van Wolfswinkel korte metten mee.

Dit deed hij niet door zichzelf te verdedigen, maar door simpelweg het scoren van veel doelpunten en daarnaast ook het geven van assists. 16 keer trof hij doel waarmee hij op de derde plek eindigde in de topscorerslijst van de eredivisie. Daarnaast gaf hij ook nog eens 8 keer een assist. De enige twee spitsen die afgelopen seizoen meer scoorden dan Van Wolfswinkel waren Haller van Ajax en Openda van Vitesse. Beide spelers zijn inmiddels vertrokken naar het buitenland, maar er zijn ook een paar concurrenten bijgekomen.

Luuk de Jong maakte na een seizoen bij FC Barcelona de overstap naar PSV en FC Utrecht heeft met Bas Dost ook een goaltjesdief in huis gehaald. Tevens krijgt Van Wolfswinkel concurrentie van de man die hij opvolgde bij FC Twente: Danilo Pereira da Silva. De Braziliaan maakte deze zomer de overstap van Ajax naar Feyenoord.

Wat zegt het over de kansen van Ricky van Wolfswinkel om komend seizoen topscorer te worden van de eredivisie? Volgens BetCity is Van Wolfswinkel een duidelijke kanshebber achter Luuk de Jong en Dusan Tadic met een odd van 9.00. Zet je één euro in op Van Wolfswinkel en hij wordt topscorer van de eredivisie, dan ontvang je hier 9 euro voor terug.

De speler die volgens BetCity de grootste kans maakt op de topscorerstitel is Luuk de Jong met een odd van 4.00. Op plek twee volgt Dusan Tadic met een odd van 6.00. In totaal heeft BetCity 20 spelers geselecteerd als kanshebber voor de topscorerstitel van het eredivisieseizoen 2022-2023. Voor de volledige lijst met kanshebbers, klik hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties