FC Twente Nieuws

Van Wolfswinkel na terugkeer in Nederland: "Die keuze is vooral sportief"

Van Wolfswinkel na terugkeer in Nederland: "Die keuze is vooral sportief"

Ricky van Wolfswinkel is de nieuwe spits van FC Twente. Van Wolfswinkel zal komend seizoen de concurrentiestrijd aangaan met Manfred Ugalde. De 32-jarige spits heeft in Enschede voor twee jaar getekend met een optie voor nog een extra seizoenen.

Voordat de ervaren spits naar Twente afreisde, overwoog hij de optie. "Je kijkt natuurlijk naar wat voor club het is, waar je terecht komt en wat je wilt van de club. Ik ken Twente van het verleden als tegenstander. Het is gewoon een hele mooie grote club waar de supporters er goed op staan", aldus Van Wolfswinkel in gesprek met 1Twente.

Hoewel het voor de tweevoudig international fijn is om weer terug te zijn in Nederland, geeft hij aan dat deze keuze vooral op sportief gebied is gemaakt. "Ooit moet je een keer gaan terugkeren natuurlijk, maar uiteindelijk maak je al je keuzes sportief. Daarom ben ik eerder ook al een jaar terug geweest bij Vitesse en kies ik er nu voor om terug te komen naar Nederland. Die keuze is vooral sportief, want dat staat bij mij altijd voorop."

[google]

Rommelig jaar

In zijn laatste seizoen bij FC Basel werd Van Wolfswinkel gebruikt als linksbuiten, en dat werkte niet voor de spits. "Dat is een rommelig jaar geweest, met veel trainerswissels. Dat is een onrustig jaar voor iedereen geweest, ook voor mij. Ik heb niet op mijn positie kunnen spelen, en dat is iets wat je mist. Dat is ook een reden waarom je hier terechtkomt."

Goed contact met Jans

De oud-speler van onder meer Vitesse en FC Utrecht kent Jan Streuer als de man die hem zijn eerste contract gaf. Ook Ron Jans staat er goed op bij de aanvalsleider. "Met Ron Jans is het contact altijd goed geweest. We hebben genoeg wedstrijden tegen elkaar gespeeld waarbij we even een goed praatje hebben gemaakt. Dus daar is zoals iedereen hem kent geen kwaad woord over te zeggen", besluit de spits die een dag na zijn presentatie aan zou sluiten bij de selectie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties