FC Twente Nieuws

Van Wolfswinkel opgelucht: "Blij dat ik hem kon maken"

Van Wolfswinkel opgelucht: "Blij dat ik hem kon maken"

FC Twente heeft zondagmiddag alweer de vierde officiële wedstrijd van het seizoen gespeeld. In eigen huis was om 14:30 uur Fortuna Sittard de tegenstander. De Tukkers gingen met een 3-0 overwinning van het veld af. Ricky van Wolfswinkel, die drie wedstrijden niet gescoord had, maakte de openingstreffer.

“Ik ben blij dat ik hem kon maken. Het is ook lekker om als spits weer op het scoreformulier te staan”, aldus de spits in gesprek met RTV Oost. Begon de doelpuntendroogte aan de aanvaller te knagen? “Altijd wel lichtelijk. Ik moet zeggen dat ik niet de vrolijkste was na afgelopen donderdag. Het resultaat was goed, maar ik wil dan ook in de positie komen om een doelpunt te maken.”

Zondag was het resultaat opnieuw goed voor de club uit Enschede. “We hebben ons er goed doorheen geslagen denk ik. We zijn totaal niet in de problemen geweest. Ik denk dat we verdiend hebben gewonnen, het had nog veel meer kunnen zijn.” FC Twente domineerde Fortuna voor 90 minuten lang en dat onder warme omstandigheden. “Denk dat als het verschil zo groot is het niet eens opvalt.”

Jans gaf eerder al aan dat dit het spel is dat FC Twente wil spelen. Maar waar ligt nou de sleutel voor het goede spel van zondag? “Ik denk dat we onze momenten goed hebben gekozen. Hun willen graag de lange bal spelen en daar verder voetballen. Dat hebben we goed voorkomen. En aan de bal moet je dan de bal gewoon laten lopen om hun het moeilijk te maken. Zeker in deze omstandigheden.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties