FC Twente Nieuws

Van Wolfswinkel voelt zich thuis: "Alles bij FC Twente is fantastisch"

Van Wolfswinkel voelt zich thuis: "Alles bij FC Twente is fantastisch"

Ricky van Wolfswinkel is bezig aan zijn tweede seizoen als spits van FC Twente. Na vorig seizoen topscorer te zijn geworden met 16 doelpunten, kreeg hij dit jaar te maken met een kleine dip. Iets meer dan twee maanden scoorde hij niet, maar inmiddels heeft hij in de laatste drie wedstrijden iedere keer gescoord.

Van Wolfswinkel werd transfervrij overgenomen van FC Basel waar hij van 2017 tot 2021 onder contract stond. Het was een belletje van Jan Steuer die hem overtuigde om terug te keren naar Nederland. “Ik had het nog wel naar mijn zin, maar wilde na tien jaar ook wel weer een keer terug naar Nederland. In die fase kreeg ik Jan Streuer aan de telefoon. Het was niet zo moeilijk. We waren snel rond", vertelt de spits in gesprek met De Twaalfde Man.

Het was een keuze waar hij tot op de dag van vandaag niet betreurt. "Ik heb er tot nu toe geen moment spijt van gehad dat ik hier ben. Alles bij deze club is fantastisch. Het stadion, de fans. Het is gewoon een heel grote club, daar kom je niet onderuit. Hoe de fans erachter staan, of het nu na winst of verlies is, dat maakt niets uit."

“Ook boven heeft iedereen plezier in het werk, het is altijd gezellig. Twente is een club waar ik me op mijn gemak voel. Het past heel goed bij me. Je voelt ook veel vertrouwen. Ik weet niet beter of de mensen hebben echt liefde voor de club, ze geven er om. Zo’n achterban, dat is toch prachtig? Het is dat familiaire, dat huiselijke dat me aanspreekt. Dat maakt het echt tot een thuis.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties