FC Twente Nieuws

Van Wonderen werd gek van 'chaotisch voetbalgevecht'

Van Wonderen werd gek van 'chaotisch voetbalgevecht'

Kees van Wonderen was tussen 2008 en 2015 actief bij FC Twente als assistent-trainer en assistent van de directie. Tegenwoordig is hij trainer bij sc Heerenveen, waarmee hij zondag met 2-1 van zijn oude club wist te winnen. Hij zag een chaotische wedstrijd, maar is blij dat zijn ploeg de drie punten heeft kunnen pakken.

FC Twente kreeg genoeg kansen, maar toch ging sc Heerenveen er met de overwinning vandoor. Hoe hebben de Friezen dit voor elkaar gekregen? "Door er één meer te scoren dan de tegenstander", grapt Van Wonderen tegenover ESPN. "Nee, door je te herstellen van het schot dat je in je eigen voet schiet in het begin van de wedstrijd. Organisatorisch was het niet altijd goed wat we, met name in de eerste helft, deden. We hielden ons niet aan de afspraken en het plan dat we hadden. De tweede helft was de beter. We revancheerden ons en maakten twee goede goals. We zijn blij met drie belangrijke punten tegen een goede ploeg als Twente", vertelt Van Wonderen.

In de tweede minuut zag de trainer van sc Heerenveen Van Ewijk de bal voor zijn neus verliezen, waardoor FC Twente de 0-1 kon maken. "Je wilt alles voor zijn. Je wilt ze helpen bij zaken, maar soms moet je dingen overlaten. Dat was deze wedstrijd ook. Als trainer zijnde heb je echt geen controle. Het gaat op en neer. Het was een voetbalgevecht, denk ik. Wij waren de gelukkige denk ik vandaag. Ik ben wel blij om te zien hoe we ons als ploeg hebben gepresenteerd. De wisselwerking met het publiek was geweldig. Dat zijn wel mooie dingen, maar je wilt wel iets meer controle in een wedstrijd hebben. Het was soms chaotisch", aldus Van Wonderen.

De wedstrijd was voor de neutrale toeschouwer mooi om te zien. "Omdat er aan allebei de kanten kansen en open ruimtes ontstonden, is het mooi om te zien. Alleen als trainer heb je zoiets van: we doen een hoop dingen niet goed samen, waardoor dat ontstaat. Als trainer word je daar onrustig van. Als je als toeschouwer zit te kijken is er wel een voetbalgevecht aan de gang. Ik begrijp dat dat leuk is om te zien", besluit Van Wonderen, die in 2010 als assistent-trainer van Steve McClaren landskampioen werd met FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties