FC Twente Nieuws

VAR in het voordeel van FC Twente: "Scheids moet die overtreding beoordelen"

VAR in het voordeel van FC Twente: "Scheids moet die overtreding beoordelen"

De VAR is in Nederland een veelbesproken onderwerp. Het lijkt erop dat er sinds de invoering van de Video Assistant Referee alleen maar meer onduidelijkheid is gekomen op de Nederlandse velden. Na de VAR de afgelopen maand tegen te hebben gehad, viel het kwartje tegen FC Emmen weer een keer de goede kant op.

Het discutabele moment vond plaats voorafgaand aan de 2-0 van FC Twente. FC Emmen aanvaller wilde de aanval onderbreken, maar onderweg werd hij onbewust aangetikt door Selahi. Hierdoor werd Slagveer uitgeschakeld in zijn poging de bal te onder scheppen. De VAR bekeek de beelden maar vond het onvoldoende om het doelpunt af te keuren.

FC Emmen trainer Dick Lukkien zag het voor zijn neus gebeuren en is van mening dat de scheidsrechter of de VAR had in moeten grijpen. "Ik denk dat dat een overtreding is. Ik heb aan de vierde man gevraagd of er naar gekeken is. Hij bezwoer mij dat dat gebeurd was en dat de VAR het niet had geconstateerd of het geen overtreding vond. Dan moet je je daar ook bij neerleggen.

[google]

"Ik heb het niet teruggezien, maar ik weet al dat het gewoon een overtreding is. Daar had hij voor kunnen fluiten in mijn beleving. Voor mij is het niet zo lastig. Hij loopt tegen zijn benen en daar moet je dan voor fluiten. Neemt niet weg dat we daarna wat beter in moeten grijpen, maar als scheids sta je op het veld om dit soort dingen te beoordelen. Een lichte overtreding, maar wel een overtreding."

"Of het invloed heeft op de wedstrijd weet je nooit. Heel veel trainers zeggen dan dat ze het er niet over willen hebben. Ik vind dat we het daar wel over moeten hebben. Dit zijn overtredingen. Er staan mensen op het veld die dat moeten beoordelen en die hebben dat in deze niet goed genoeg gedaan. Wij hebben ook heel veel dingen niet goed gedaan vanavond. Of het invloed op de wedstrijd heeft gehad? Zeg het maar.", besluit een teleurgestelde Lukkien het gesprek met FOX Sports.


[totalpoll id="143091"]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties