FC Twente Nieuws

Verbeek doet boekje open: "Pusic heeft me een mes in de rug gestoken"

Verbeek doet boekje open: "Pusic heeft me een mes in de rug gestoken"

Gertjan Verbeek werd in 2017 binnengehaald als de verlosser van FC Twente. Hij moest zijn geliefde FC Twente uit het dal helpen om degradatie te voorkomen. Het liep anders. Verbeek werd al voor het einde van het seizoen ontslagen. In Voetbal International doet hij voor het eerst een boekje open over hoe het daadwerkelijk gegaan is.

Verbeek ging het avontuur bij FC Twente aan met het gevoel dat dit wel eens zijn laatste trainersklus zou kunnen zijn. "En dan is het na vier, vijf maanden al klaar', zegt hij over een dienstverband dat eindigde in ontslag, na één overwinning in achttien competitieduels. 'Een grote teleurstelling, voor zowel Twente als voor mij."

Er was grote verdeeldheid binnen de club en dat heeft Verbeek geweten. Volgens hem was er achteraf dan ook geen eer te behalen. "Iedereen lag dwars, niemand deed wat. En een gekonkel, verschrikkelijk. In de spelersgroep was grote verdeeldheid. Aan de ene kant had je de oer-Twentenaren. Bijen, Thesker, Drommel, die jongen met dat staartje. Van der Lely, ja. Aan de andere kant de Marokkanen. Die Twentse jongens werden benaderd door mensen van de RvC en gingen dan op mij afgeven. Dat vonden die Marokkanen weer verschrikkelijk. Die hebben een hekel aan achterbakse mensen."


[google]

Het grootste probleem voor Verbeek was Marino Pusic. Die zou hem uiteindelijk het mes in de rug hebben gestoken. "Het was voor mij ook een probleem dat er een trainer zat die zélf graag hoofdtrainer had willen zijn, en die het uiteindelijk ook geworden is. Die heeft me ook een mes in de rug gestoken, honderd procent. Bij de spelers, en bij de RvC."

"Ik had er nooit aan moeten beginnen. Ja, of zoals Dick Advocaat het bij Feyenoord gedaan heeft. Eerst die hele technische staf eruit flikkeren. Had ik ook moeten doen", besluit een getergde Verbeek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties