FC Twente Nieuws

Verbeek hekelt aankoopbeleid en waarschuwt hoofdscout Bleuming

Verbeek hekelt aankoopbeleid en waarschuwt hoofdscout Bleuming

Gertjan Verbeek is niet te spreken over het aankoopbeleid van zijn meerdere Jan van Halst. Dit laat hij vandaag weten in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia. Na het wegvallen van Hidde ter Avest is het Jeroen van der Lely die het seizoen af moet maken als rechtsback. Maar als hem wat overkomt, dan moet de trainer gaan goochelen.

"We hebben voor de eerste drie teams 73 spelers, maar er zit geen verdediger meer bij. Jong Twente speelde vorige week bij Sneek met maar één echte verdediger. Dan is het niet zo gek dat je met 4-2 verliest. Achter Jeroen van der Lely hebben we niemand als rechtsback meer. Als Jeroen geblesseerd raakt, kom je terecht bij Peet Bijen of Luciano Slagveer."

[google]Zestien spelers werden er afgelopen zomer aangetrokken voor het eerste elftal, maar hiervan stonden er afgelopen woensdag slechts vier in de basis. Lam, Cuevas, Holla en Vuckic. "Bij het aantrekken van spelers is er te weinig naar de balans in de groep gekeken. Hoeveel rechtsbenige verdedigers heb je, hoeveel middenvelders, hoeveel aanvallers: zulke dingen moet je op elkaar afstemmen. Wij zitten nu bijvoorbeeld met heel veel middenvelders, maar daar zitten weer te veel dezelfde types bij. Er zit te weinig balans in de selectie."

Begin deze week werd Evert Bleuming teruggehaald als hoofdscout. Verbeek waarschuwt hem alvast. "Evert gaat het druk krijgen. Maar zijn ervaring en netwerk hebben we nodig."
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties